Košarka
SPORTOVI
Košarka
Skromni Hezonja

Jazz bez Bogdanovića stradao kod Lakersa, loša šuterska večer Šarića

LeBron James je ubacio 32 koša, uz 10 asistencija i sedam skokova za prvu pobjedu Los Angeles Lakersa u ovoj sezoni, koji su pred svojim navijačima svladali Utah Jazz sa 95-86, a u gostujućoj momčadi nije bilo najboljeg hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića zbog ozljede skočnog zgloba još iz prvog dvoboja na otvaranju sezone.

Los Angeles Lakers (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lakersi su pitanje pobjednika riješili u trećoj i početkom četvrte četvrtine, kad su i stvorili najveću prednost od 22 koša. Do kraja dvoboja gosti su samo uspjeli ublažiti poraz.

Anthony Davis je za pobjednike dodao 21 koš, sedam skokova i pet blokada, dok je Troy Daniels postiga 15 poena. Kod Jazza najbolji je bio Donovan Mitchell s 24 koša.

Momčad Dallasa je prvi put nakon 15 godina sezonu otvorila s dvije pobjede, a u gostujućem trijumfu 123-116 kod New Orleansa, Luka Dončić je ostvario svoj deveti ''triple-double'' prije nego što će proslaviti 21. rođendan. Najbolji novak prošle sezone je završio je dvoboj s 25 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, a pratili su ga Kristaps Porzingis sa 24 poena i pet blokada te Delon Wright sa 20 poena i sedam skokova.

Pelicansi su početkom druge četvrtine imali čak 16 koševa prednosti, ali već do poluvremena su Mavericksi došli do +8 zahvaljujući tome što su drugi dio utakmice dobili sa 45-23. Brandon Ingram je sa 25 koševa i osam skokova bio najbolji igrač Pelicansa koji su u sezonu krenuli s dva poraza.

Ivica Zubac (Foto: AFP) Odlični Zubac i Clippersi razbili Warriorse, Harden zaustavljen u velikom derbiju NBA lige divider

Najdramatičnija utakmica večeri odigrana je u Denveru, gdje su domaći Nuggetsi trebali dodatnih pet minuta za pobjedu protiv Phoenixa 108-107, za što krivicu snosi Malik Beasley koji je napravio prekršaj na Rickyju Rubiju koji je s istekom vremena šutom s centra pokušao odvesti utakmicu u produžetak. Rubio je uz malo sreće pogodio sva tri bacanja za 95-95.

Phoenix je na kraju produžetka imao napad za pobjedu, ali je Torrey Craig blokirao pokušaj Devina Bookera i tako stavio točku na "i" mizerne šuterske večeri prve zvijezde Sunsa. Booker je ubacio 18 poena, ali je gađao 6/21 iz igre.

Ni Dario Šarić nije bio šuterski raspoložen. Ubacio je šest koševa (3/11 iz igre, za tricu 0/3), uz osam skokova i dvije asistencije. Najbolji kod Phoenixa bili su Kelly Oubre Jr. s 23 koša i osam skokova te Frank Kaminsky s 19 poena i 11 skokova.

Nikola Jokić je za Denver radio ono što je već uobičajeno te je još jednim ''triple-double'' učinkom od 23 koša, 14 skokova i 12 asistencija bio najvažnija figura domaće momčadi. Jamal Murray je s 27 koševa bio najbolji strijelac. Malik Beasley je postigao 17 koševa.

Portland je nakon domaćeg poraza na otvaranju, prvu pobjedu ostvario gostujući u Sacramentu, gdje su svladali Kingse sa 122-112. Domaća momčad je do poluvremena držala korak, a onda su proradili Trail Blazersi.

Damian Lillard je od svojih 35 koševa 21 postigao u drugom poluvremenu, dok je centar Hassan Whiteside briljirao u trećoj četvrtini postigavši 16 od svoja 22 poena. C. J. McCollum je sa 19 koševa bio treći strijelac Portlanda u kojem je Mario Hezonja odigrao 17 i pol minuta te za to vrijeme postigao pet koševa (šut 2/3) uz četiri skoka i jednu osvojenu loptu.

Deandre Ayton i Devin Booker (Foto: AFP) Težak udarac za Phoenix Sunse: Mlada zvijezda suspendirana na 25 utakmica divider

Kingse je u drugom porazu ove sezone predvodio De'Aaron Fox s 28 koševa, šest skokova i pet asistencija. Buddy Hield je postigao 21, a Bogdan Bogdanović 16 poena.

U derbiju Istočne konferencije aktualni prvaci iz Toronta poraženi su na gostovanju u Bostonu sa 112-106. Celticsi su prvu pobjedu u sezoni ugrabili preokrenuvši zaostatak od pet koševa u posljednjih šest i pol minuta. Jayson Tatum i Jaylen Brown su imali identičan učinak: postigli su po 25 koševa svaki te imali po devet skokova i četiri asistencije. Kemba Walker je ubacio 22 poena.

Strijelce Toronta predvodio je Pascal Siakam s 33 poena i osam skokova, dok je Kyle Lowry ubacio 29 poena uz sedam asistencija.

Skupini momčadi koja je startala u novu sezonu s dvije pobjede pridružila se Minnesota, koja je sa 121-99 slavila na gostovanju kod Charlottea, iako su Hornetsi odlično otvorili utakmicu i stvorili 15 koševa prednosti. No, u drugom poluvremenu su nestali s terena.

Karl-Anthony Towns je imao još jednu sjajnu večer s 37 koševa, 15 skokova, osam asistencija i četiri osvojene lopte. Andrew Wiggins je dodao 16, a Josh Okogie 14 poena. Kod Hornetsa je najbolji bio Devonte' Graham s 24 koša.

U prvom okršaju momčadi iz New Yorka, favorizirani Netsi su kao domaćini svladali Knickse sa 113-109, iako su umalo prokockali 19 koševa prednosti iz treće četvrtine. Knicksi su u posljednju minutu ušli s tri koša prednosti, a onda je Netsima pobjedu donio Kyrie Irving. Prvo je pogodio za dva, a onda i tricu kojom je domaća momčad povela sa 111-109. Pobjedu je zapečatio Spencer Dinwiddie s dva slobodna bacanja i dvoboj završio s 20 koševa.

Najbolji strijelac Netsa bio je Irving a 26 poena, dok je Knickse s 22 koša predvodio igrač s klupe Allonzo Trier.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider