Košarka
SPORTOVI
Košarka
ispričao se svima

Težak udarac za Phoenix Sunse: Mlada zvijezda suspendirana na 25 utakmica

Težak udarac na ambicije Phoenix Sunsa zadala je NBA liga.

Deandre Ayton i Devin Booker (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Centar Phoenix Sunsa DeAndre Ayton, suigrač Darija Šarića, bio je pozitivan na doping, zbog čega je suspendiran 25 utakmica bez plaće, objavila je NBA u četvrtak.

Ayton (21), prvi izbor na draftu 2018. godine, bio je pozitivan na zabranjeni diuretik, dodaje vodstvo NBA. Suspenzija počinje teći od petka i utakmice Phoenixa protiv Denver Nuggetsa.

Ivica Zubac (Foto: AFP) Odlični Zubac i Clippersi razbili Warriorse, Harden zaustavljen u velikom derbiju NBA lige divider

Ayton, koji je s Bahama, u svojoj prvoj sezoni u NBA-u imao je prosjek po utakmici od 16,3 koševa i 10,3 skokova, a u prvoj utakmici sezone protiv Sacramento Kingsa upisao je 18 koševa, deset skokova i četiri blokade.

"Želim se ispričati svojoj obitelji, cijelom klubu Phoenix Suns, suigračima, partnerima, navijačima i cijeloj zajednici Phoenixa. To je bila nanamjerna greška i, nažalost, ja sam u svoje tijelo unio nešto za što sam bio potpuno nesvjestan o čemu se radi", navodi Ayton u svom priopćenju.

Bakljada navijača Feyenoorda u Bernu (Foto: AFP) Hrvatski navijači nisu ''cvijeće'', ali ono što je UEFA doživjela od Nijemaca, Nizozemaca, Talijana... divider

"Razumijem kakav utjecaj to ima na mnoge druge i zato iskreno žalim. Užasno sam razočaran jer sam iznevjerio momčad. Nastavit ću surađivati s NBPA-om u arbitraži i nadam se pozitivnom rezultatu", dodao je.

Sunsi su prošle sezone bili druga najlošija momčad lige, odmah nakon New York Knicksa. Ove sezone pojačani su Rickyjem Rubiom i Dariom Šarićem te se nadaju da će biti barem u konkurenciji da izbore doigravanje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider