Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjajna rola hrvatskog centra

Odlični Zubac i Clippersi razbili Warriorse, Harden zaustavljen u velikom derbiju NBA lige

Los Angeles Clippersi upisali su dvije velike pobjede na otvaranju nove sezone NBA lige.

Ivica Zubac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U noći s četvrtka na petak odigrane su svega tri NBA utakmice u prvom tjednu nove sezone, no čak dvije bile su veliki derbiji. Milwaukee je u posljednjoj četvrtini utišao gromoglasnu teksašku publiku i pokvario zajednički debi Jamesa Hardena i Russella Westbrooka.

LA Clippersi nakon gradskog rivala Lakersa skinuli su i Golden State Warriorse, i to na prilično brutalan način.

Kawhi i Lebron u ogledu (Foto: AFP) Kawhi i Clippersi prizemljili Lakerse odmah na startu sezone, prvaci nastavili gdje su stali divider

Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu rolu u dresu Clippersa, koji su sa 141:122 slavili kod Warriorsa. Za samo 18 minuta upisao je 16 poena, 10 skokova, asistenciju i čak dvije blokade. Čak sedmorica igrača bili su dvoznamenkasti u redovima Clippersa, a najveći obol pobjedi, gledano kroz poene, dao je Lou Williams (22).

Kawhi Leonard ubacio je 21 poen uz pet skokova i devet asistencija, dok je Patrick Petterson pridodao 20 koševa. U redovima Warriorsa Stephen Curry ubacio je 23 poena uz šut 8-20 iz igre, dok je D'Angelo Russell završio ogled s 20 koševa i osam asistencija.

Dres Vatrenih među publikom ispred Staples Centera (Screenshot: TNT) Hrvatski dres "izronio" iza leđa NBA legende, Shaq na to uzviknuo: "Croatiaaaaa!" divider

Harden i Westbrook debitirali su zajedno u redovima Rocketsa, no neće po dobrome pamtiti susret protiv Bucksa našeg Dragana Bendera. I dok je Westbrook bio sjajan s 24 poena, 16 skokova i sedam asistencija, Harden je upisao svega 19 poena uz šut 2-13 iz igre. Pridodao je sedam skokova i 14 asistencija, no nedovoljno za slamanje upornih Bucksa.

Giannis Antetokounmpo upisao je triple-double na otvaranju sezone. Postigao je 30 poena, a uz to pridodao 13 skokova i 11 asistencija. Ključni igrač preokreta u posljednjoj četvrtini bio je Ersan Illyasova, koji je stavio nekoliko važnih koševa i uhvatio nekoliko ključnih lopti pod obručem.

Luka Dončić (Foto: AFP) Dončić ne gubi vrijeme: U prvoj utakmici sezone postavio apsolutni rekord NBA lige! divider

U posljednjih 12 minuta utakmice Rocketsi su ušli s devet poena prednosti, no Milwaukee je posljednju četvrtinu dobio rezultatom 39:24.

Atlanta je slavila u gostima kod Detroita 117:100, a najbolji igrač susreta bio je Trae Young, koji je upisao 38 poena, sedam skokova i devet asistencija.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) U divljem El Traficu LA FC izborio finale, Zlatan Ibrahimović odigrao posljednju utakmicu? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider