Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon velike razmjene

''Novi'' Wolvesi srušili klupski rekord s 26 trica, razbili favorita za naslov i prekinuli niz poraza

S četvoricom novih igrača u svom sastavu košarkaši Minnesote napravili su iznenađenje lakoćom svladavši Los Angeles Clipperse sa 142-115 pred svojim navijačima, čime su prekinuli niz od 13 utakmica bez pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Timberwolvesi su momčad koja je doživjela najveću transformaciju prije isteka roka za igračke razmjene u NBA ligi, jer su na razne destinacije poslali sedmoricu svojih igrača i nadomjestili ih igračima iz Golden Statea (D'Angelo Russell, Jacob Evans, Omari Spellman), Denvera (Malik Beasley, Juan Hernangomez), Miamija (James Johnson) i Atlante (Evan Turner).

Russell, Spellman i Turner nisu bili u momčadi protiv Clippersa, ali su svjedočili kako su njihovi novi suigrači razbili momčad koja slovi kao jedan od najvećih favorita za NBA naslov u ovoj sezoni. Timberwolvesi su pritom postavili dva klupska rekorda: u prvom poluvremenu su postigli čak 81 koš, a Clipperse su zasuli s čak 26 pogođenih trica iz samo 44 pokušaja (59 %).

Karl-Anthony Towns je s 22 koša, 13 skokova i devet asistencija ostao nadomak ''triple-doublea'', novak Jordan McLaughlin je postigao 24 poena i podijelio 11 asistencija. Od pridošlica najbolji je bio Malik Beasley s 23 koša i 10 skokova. James Johnson je ubacio 15, a Juan Hernangomez 14 poena.

Kawhi Leonard s 29 koševa i Paul Geroge s 21 poenom bili su najbolji kod Clippersa.

Za razliku od Minnesote, Toronto je momčad koja je u proteklih mjesec dana samo pobjeđivala i nije doživjela nikakve promjene u sastavu, a protiv Brooklyna su aktualni prvaci tražili 14. uzastopnu pobjedu. I do nje su došli svladavši Netse sa 119-118.

Raptorsi su bili bez ozlijeđenog Kyle Lowryja, a u sastavu već duže vrijeme nema Marca Gasola. Toronto je na poluvremenu imao 12 koševa prednosti (66-54) i s istom razlikom ušla u zadnju četvrtinu (100-88), da bi odluka pala u zadnjim sekundama. Pascal Siakam je 22,9 sekundi prije kraja pogodio drugo od dva slobodna bacanja za 119-118 i Netsi su imali napad za pobjedu, ali je Caris LeVert promašio i propustio priliku začiniti učinak karijere od 37 koševa.

Raptorse su do pobjede vodili Fred VanVleet s 29 koševa te Pascal Siakam i Terence Davis koji su ubacili po 20 poena.

Prvaci se pobjedom nisu primaknuli vodećem Milwaukeeju, jer su Bucksi slavili na gostovanju kod Orlanda sa 111-95. Centar Brook Lopez je postigao 23 koša gađajući trice 5/5. Giannis Antetokounmpo je bio na rubu novog ''triple-doublea'' s 18 poena, 18 skokova i devet asistencija, dok je Khris Middleton spojio 21 koš i 13 skokova. Kod Magica su najbolji bili Nikola Vučević sa 21 poenom i 14 skokova te Terrence Ross s 20 koševa.

Los Angeles Lakersi su spriječili veliki povratak Golden Statea u San Franciscu i slavili protiv Warriorsa sa 125-120. Anthony Davis je predvodio pobjedničku momčad sa 27 koševa i 10 skokova. LeBronu Jamesu su uz 22 koša i 11 asistencija nedostajala dva skoka za ''triple-double'' učinak, a Avery Bradley je pogodio pet od sedam pokušaja za tricu i završio dvoboj s 21 poenom. Novopridošli igrač Warriorsa Andrew Wiggins je debitirao s 24 koša, dok je Marquese Chriss predvodio domaće strijelce s 26 poena.

Denver je slavio sa 117-108 u Phoenixu i dobio sve ovosezonske dvoboje protiv Sunsa. Jamal Murray je ubacio 36 koševa uz šut iz igre 14/17 (trice 6/8), a Nikola Jokić je dodao 23 poena za pobjednike. Deandre Ayton je bio najbolji u domaćoj momčadi s 28 koševa i 19 skokova. Devin Booker je postigao 21, a Kelly Oubre Jr. 20 poena za Sunse.

New Orleans Pelicansi su na gostovanju u Indianapolisu nastupili bez Ziona Williamsona i Brandona Ingrama, ali to ih nije spriječilo da svladaju Pacerse sa 124-117. Indiana je bila bez povratnika Victora Oladipa, kojeg još uvijek ne žele opteretiti velikom minutažom.

U Bankers Life Fieldhouseu našla su se braća Holiday, a slavio je onaj koji je samo na proputovanju kroz Indianapolis. Jrue Holiday je s 31 košem i 10 asistencija bio prvo ime dvoboja, dok su njegova braća Justin i Aaron u dresu Pacersa zajedno ubacili devet poena.

Za Pelicanse je J. J. Reddick postigao 23 koša, a po 15 su ubacili Derrick Favors i Lonzo Ball. Pacerse su u petom uzastopnom porazu predvodili Jeremy Lamb s 26 i T. J. Warren s 22 poena.

Iako su na gostovanju kod Charlottea bili bez Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa, Dallas Mavericksi su slavili sa 116-100, ponajviše zahvaljujući doprinosu Setha Curryja, koji je bio inspiriran u svom rodnom gradu. Postigao je 26 koševa gađajući iz igre 10/14, za tricu 6/8. Willie Cauley-Stein je imao 15 poena i 10 skokova, a Tim Hardaway Jr. je ubacio 14 koševa. Hornetsi su doživjeli peti uzastopni poraz, a najbolji među gubitnicima bio je Devonte' Graham s 26 poena.

Četiri poraza u nizu imaju San Antonio Spursi koji su izgubili u Sacramentu 122-102. Kingsi su imali veliku pomoć s klupe, jer je Buddy Hield postigao 31 koš gađajući trice 9/10. Harrison Barnes je ubacio 25, a Kent Bazemore i Nemanja Bjelica po 15 poena. Dejounte Murray je sa 17 koševa bio najbolji strijelac Spursa koji su polovicom posljednje četvrtine ostali bez isključenog DeMara DeRozana koji je do tada ubacio 14 poena.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider