Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesna partija

Rekord karijere fenomenalnog Luke Dončića: Clippersima utrpao 51 koš!

Dončić je do rekorda karijere došao nakon sjajne prve četvrtine u kojoj je zabio čak 28 koševa i to samo nekoliko sati nakon što je Latvijac Kristaps Porzingis otišao u tradeu s Washingtonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Dallasa svladali su sinoć na svom parketu Los Angeles Clipperse s 112-105, predvođeni Lukom Dončićem koji je postigao rekordnih 51 poen, dok je hrvatski košarkaš Ivica Zubac imao 8 koševa i tri skoka.

Dončić je do rekorda karijere došao nakon sjajne prve četvrtine u kojoj je zabio čak 28 koševa i to samo nekoliko sati nakon što je Latvijac Kristaps Porzingis otišao u tradeu s Washingtonom. Unatoč tome što je Dončić postigao sedam od devet trica u svojoj najuspješnijoj četvrtini karijere, Dallas nije uspio prelomiti meč, pa su Clippersi u posljednjoj dionici bili na dva poena zaostatka, ali nisu uspjeli preokrenuti rezultat.

Darius Fini Smith dodao je 12 poena za pobjedničku momčad, a u Clippersima je najbolji bio Marcus Morris s 21 poenom, Norman Powell zabio je 19, a manje Reggie Jackson.

Dallas je peti na Zapadu s 33-23, dok su Clippersi osmi s 27-30.

Phoenix slavio u reprizi lanjskog finala

Košarkaši Golden Statea izgubili su na svom terenu od New Yorka sa 116-114. Knickse je do pobjede predvodio Julius Randle s 28 poena i 16 skokova, dok je Evan Fournier dodao 22 poena. U redovima Warriorsa najbolji je bio Steph Curry sa 35 poena, ali je promašio zadnji šut za produžetak. Warriorsi su ostali drugi na Zapadu (41-15).

U reprizi prošlogodišnjeg NBA finala Phoenix je pobijedio Milwaukee s uvjerljivih 131-107. Najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je Deandre Ayton sa 27 poena, a Chris Paul je dodao 17 poena,uz 19 asistencija. S druge strane, Jrou Holliday i Chris Middleton postigli su po 21 poen kod Bucksa, dok je Giannis Antetokounmpo utakmicu završio s 18 poena, ali nije ulazio u igru cijelu zadnju četvrtinu jer su Sunsi bili u ogromnoj prednosti.

Bucksi su došli lani do naslova svladavši u finalu Sunse s 4-2, iako je momčad iz Phoenixa vodila s 2-0.

Tijesan poraz Brooklyna u Washingtonu

Washington je slavio protiv Brooklyna s 113-112 i to nekoliko sati nakon odlaska Jamesa Hardena iz Netsa u Sixerse. Netsi su morali priznati 10. poraz u nizu, a Kyrie Irving, jedini raspoloživi član sada razbijenog Big3 budući da Kevin Durant još uvijek liječi koljeno, nije mogao promijeniti tijek meča, unatoč 31 poenu, 6 asistencija i 5 skokova.

Kentavious Caldwell-Pope (13) postigao je ključne koševe za Wizardse, u kojima je Kyle Kuzma postigao triple-double (15 poena, 13 skokova, 10 asistencija).

Zaglavljen na osmom mjestu Istoka, Brooklyn sada čeka brzu integraciju Bena Simmonsa, Setha Curryja i Andrea Drummonda, koji su stigli iz Philadelphije u sinoćnjem tradeu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider