Košarka
SPORTOVI
Košarka
KAKVA ZAVRŠNICA

Lillard u debiju za Buckse donio pobjedu protiv Sixersa, NBA istražuje gdje je bio Harden

Sjajno je eru u Bucksima otvorio Damian Lillard.

Damian Lillard (Foto: Afp)

U susretu posljednje dvije momčadi koje su krenule u novu NBA sezonu, u derbiju Istočne konferencije Milwaukee Bucksi su na svom terenu svladali Philadelphia 76-erse sa 118:117.

Imali su Bucksi i 19 koševa prednosti, samo da bi Sixersi serijom 14:0 početkom četvrte četvrtine poveli sa 102:94. No, uslijedila je jednaka serija domaćih kojom su se vratili u vodstvo, da bi u zanimljivoj završnici stvari u svoje ruke uzeo novi igrač Milwaukeea Damian Lillard koji je postigao svih posljednjih 11 poena svoje momčadi.

Lillard donio pobjedu Bucksima

Lillard je pogodio tešku tricu za 116:111 11,13 minuta prije kraja, a nakon što je Tobias Harris uzvratio tricom za 116:114, Lillard se odlučio na prodor prilikom kojega su suci vidjeli prekršaj na njemu, a on je pogodio oba slobodna bacanja za 118:114. De'Anthony Melton je tricom sa zvukom sirene te smanjio na konačnih 118:117.

Lillard je predvodio Buckse sa 39 koševa pogodivši svih 17 slobodnih bacanja, a imao je i osam skokova. Giannis Antetokounmpo je za domaće dodao 23 koša i 13 skokova, dok Sixersima nisu dovoljna bila niti četiri igrača sa 20 ili više koševa, Tyrese Maxey je ubacio 31, Kelly Oubre 27, Joel Embiid 24, a Tobias Harris 20.

U sastavu Sixersa očekivano nije bilo Jamesa Hardena iz "osobnih razloga", no NBA liga je odlučila otvoriti istragu po tom pitanju jer je Harden ovoga ljeta javno kazao kako više neće igrati za Philadelphiju zbog sukoba s generalnim menadžerom.

Sunsi bez Bookera poraženi kod Lakersa

Los Angeles Lakersi i Phoenix Sunsi odigrali su svoju drugu utakmicu u novoj sezoni, a Lakersi su iskoristili neigranje Devina Bookera i Bradleya Beala te slavili na svom parketu sa 100:95. Ključna je bila posljednja četvrtina u kojoj je stao napad gostiju pa su domaći dobili taj dio igre sa 28:11 za preokret.

Anthony Davis je sa 30 pogodaka i 12 skokova predvodio Lakerse, ali ključne koševe u završnici postigao je ipak LeBron James koji se zaustavio na 21 ubačaju, 8 skokova i 9 asistencija. Kod Sunsa daleko najbolji bio je Kevin Durant sa 39 koševa i 11 skokova.

I Lakersi i Sunsi su sada na omjeru pobjeda i poraza 1:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider