Košarka
SPORTOVI
Košarka
ODUSTALI OD DOIGRAVANJA

NBA legenda priznala da su namjerno izgubili utakmicu: "Poslovne odluke nekad su teške"

Košarkaši Dallas Mavericksa ove sezone odlaze na godišnji odmor puno ranije od planiranog.

Jason Kidd i Luka Dončić (Foto: Afp)

"Poslovne su odluke nekada vrlo teške, ali morate ih donositi", rekao je trener košarkaša Dallas Mavericksa, Jason Kidd, o odluci s klupskog vrha, a ona je glasila da momčad odustaje od ovosezonskog doigravanja.

Dallas se u završnici sezone NBA lige borio ne bi li dohvatio jedno od mjesta koje osigurava igranje 'play-in' utakmica. No, u noći s petka na subotu, kada je Dallas na svom parketu igrao protiv Chicago Bullsa, u utakmici koja je bila biti ili ne biti za Dallas, klub je odlučio na parket poslati rezervnu momčad.

Svjesno su izgubili utakmicu

Najbolji igrač Luka Dončić nije više igrao nakon početka druge četvrtine, a uopće nisu zaigrali ni Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr. i Maxi Kleber pod objašnjenjem kako su ozlijeđeni. Poraz protiv Chicaga time je i definitivno spustio rampu Dallasu prema doigravanju.

"Ovdje u Dallasu se želi izgraditi momčad prvaka, ali smo svjesno na tom putu ovom prilikom napravili korak unatrag. Moramo poštovati odluke čelnih ljudi, a ovaj put je odluka bila takva. Vjerujemo našem vodstvu i vjerujemo kako mogu posložiti sve kockice kako bi se u Dallasu rodila šampionska momčad. Taj proces počinje točno ovog dana kad smo izgubili ovu posljednju utakmicu“, rekao je trener Dallasa Jason Kidd.

Mavericksi će tako ući u ovosezonski "draft lottery" s većim šansama da dođu do što boljeg izbora. Šanse za doći do Victora Wembaayame, čovjeka koji bi trebao promijeniti lice košarke, ipak im neće biti toliko velike. Kao momčad desetog najlošijeg omjera u ligi, Dallas će imati 4.5% šanse da kombinacija kuglica prvo pokaže njihov broj.

Najveće šanse za prvi izbor na draftu, time gotovo sigurno francuskog centra, imat će četiri najlošije momčadi sezone. Svima je šansa za doći do prvog picka 14%, a to su Houston Rockets, San Antonio Spurs, Charlotte Hornets i Detroit Pistons.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider