Košarka
SPORTOVI
Košarka
lakersi na kraljevski pogon

Prvaci pobjedom zaključili turneju, Dončićev Dallas upisao šesti poraz zaredom

Noćas je odigrano pregršt utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Los Angeles Lakersi došli su do druge uzastopne gostujuće pobjede slavljem kod Atlante 107:99, a niz od dva uzastopna poraza prekinuli su Milwaukee Bucksi koji su na svom terenu bili bolji od Portlanda sa 134:106.

Lakersi su pobjedom kod Hawksa zaključili turneju po Istoku na kojoj su u sedam takmica ostvarili učinak 5-2. LeBron James je ubacio 21 koš, uključujući posljednjih devet poena Lakersa na utakmici, a imao je i ključnu obrambenu ulogu u završnici utakmice.

Anthony Davis je predvodio pobjednike s 25 koševa, a Dennis Schroder je protiv svoje bivše momčadi ubacio 16 poena. Hawksima nije pomoglo 25 koševa i čak 16 asistencija Traea Younga te 22 poena Johna Collinsa. Clint Capela je spojio 16 koševa i 13 skokova.

Nakon dva uzastopna poraza Milwaukee se ponovno vratio na pobjedničke staze uvjerljivim domaćim trijumfom 134:106 protiv Portland Trail Blazersa. Jrue Holiday je s 22 koša, sedam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte napunio statističke stupce. Bobby Portis je ubacio 21 poen uz osam skokova pa se dogodilo da dvije najveće zvijezde momčadi završe sa skromnijim učinkom nego što je to uobičajeno: Giannis Antetokounmpo je završio dvoboj s 18 poena i šest asistencija, a Khris Middleton sa 17 koševa i devet asista. Nassir Little je s 30 poena bio najbolji kod gostiju koji su doživjeli treći poraz u posljednje četiri utakmice.

gol expired McGregorov sjaj polako se gasi, a nova "zlatna koka" UFC-a objavila je brutalan video kojim je ostavila fanove u šoku divider

Sa šest uzastopnih poraza Dallas Mavericksi su momčad s trenutačno najdubljom rezultatskom krizom u NBA ligi. Drugi put u dva dana na njihovom terenu su ih svladali Phoenix Sunsi, a pobjedničku tricu za konačnih 109:108 ubacio je Devin Booker 1.5 sekundi prije kraja. Luka Dončić je pokušao sa sirenom pogoditi dalekometnu tricu, ali nije bio precizan.

Devin Booker je završio dvoboj s 24 koša, a najbolji igrač Sunsa bio je Chris Paul s 34 poena, devet asistencija i devet skokova. Dallas je predvodio Luka Dončić s 25 koševa i osam asistencija.

U momčadi Phoenixa još uvijek nema Darija Šarića koji je počeo trenirati nakon što je izašao iz Covid-19 protokola, ali nije otputovao s momčadi na seriju od tri gostovanja, koju će Sunsi završiti u četvrtak utakmicom u New Orleansu. Šarić je ove sezone već propustio 12 utakmica, a posljednju je odigrao 11. siječnja.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri uz klupski rekord od 28 pogođenih trica ostvarili su Houston Rocketsi koji su sa 136:106 slavili na gostovanju kod Oklahoma City Thundera. Eric Gordon je ubacio 25 koševa i pogodio pet trica, a Houston je prvi put ove sezone prešao nadpolovičan učinak po broju pobjeda i poraza. Čak je i centar DeMarcus Cousins pogodio pet trica ukupno ubacivši 17 poena.

Rocketsi su do ove sezone držali NBA rekord s 27 pogođenih trica, ali srušio ih je Milwaukee pogodivši ih 29.

gol expired Trebao je to biti još jedan opasan epski pad za TV špice, ni sam ne zna kako se potom ovo dogodilo divider

Shai Gilgeous-Alexander je ubacio 19 koševa za domaću momčad, dok su po 15 postigli Darius Bazley i Hamidou Diallo.

Trenutačno najduži pobjednički niz u ligi imaju Memphis Grizzliesi koji su do sedmog uzastopnog trijumfa došli uvjerljivim slavljem 133:102 na gostovanju u San Antoniju. Čak devetorica gostujućih igrača postigla su dvoznamenkasti broj koševa, a predvodio ih je Gorgui Dieng s 19 poena. Brandon Clarke je ubacio 18, a Kyle Anderson i De'Anthony Melton po 17. San Antonio je predvodio Keldon Johnson s 25 koševa i 10 skokova.

Prošlogodišnji NBA finalisti iz Miamija izgubili su po šesti put u posljednjih sedam utakmica, a na domaćem terenu su ih u dodatnih pet minuta igre svladali Charlotte Hornetsi sa 129:121. U neočekivanog junaka gostiju prometnuo se Malik Monk koji je ubacio za njega rekordnih 36 koševa.

Monk je do ove utakmice imao prosjek od 6,3 koša, a na ovoj je gađao 11/18 iz igre, od čega je pogodio devet trica iz 13 pokušaja, a jednom od njih je 17 sekundi prije kraja odveo utakmicu u produžetak.

LaMelo Ball je prvi put bio u startnoj petorci Hornetsa i završio dvoboj s 14 poena, sedam asistencija i pet skokova. Miami je predvodio Jimmy Butler s 25 koševa i devet skokova, dok je Bam Adebayo spojio 23 poena i devet skokova.

Chicago Bullsi svladali su u svom United Centeru New York Knickse sa 110:102. Lauri Markkanen je ubacio 30 koševa za pobjednike, a Zach LaVine je dodao 21 poen. Knickse je opet predvodio Julius Randle s 23 koša, 11 skokova i sedam asistencija.

Sacramento Kingsi su slavili sa 118:109 na gostovanju kod New Orleans Pelicansa, ponajviše zahvaljujući De'Aaronu Foxu koji je postigao 38 koševa uz 12 asistencija. Harrison Barnes je dodao 24 poena, a Richaun Holmes je imao 17 koševa, 10 skokova i šest blokada za Kingse. Brandon Ingram je s 20 poena predvodio Pelicanse, dok je Josh Hart ubacio 15 koševa uz 13 skokova.

Cleveland je kao domaćin svladao Minnesotu sa 100:98 uz 26 poena Collina Sextona te 23 koša i 18 skokova Jarretta Allena koji je imao i pet blokada. Darius Garland je dodao 19 poena i 11 asistencija. D'Angelo Russell je ubacio 18 koševa za goste, a novak Anthony Edwards je završio s 13 za Timberwolvese koji su izgubili osam puta na devet ovosezonskih gostovanja.

gol expired Volkov lakoćom nokautirao neprepoznatljivog Overeema: Je li ovo konačni kraj 'Demolition Mana'? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider