Košarka
SPORTOVI
Košarka
postao predmet sprdnje

Kakva "cigla": Nekad moćan centar osramotio se vjerojatno najgorim šutom sezone

Najavio je da će poraditi na igri i postati bolji dalekometni šuter. Sudeći po ovoj "cigli", bolje da se držao polaganja i zakucavanja.

Dwight Howard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dwight Howard svojevremeno je bio najmoćniji centar NBA lige – u karijeri se može pohvaliti s osam nastupa na All-Star utakmicama i pet izbora u najbolju petorku Lige. Na svojim je širokim leđima dovukao Orlando Magic do velikog finala 2009. godine, postavši tako jedan od rijetkih igrača koji je na tom putu izbacio LeBrona Jamesa.

Ipak, košarkaška evolucija nije bila naklonjena Howardu, koji se jednostavno pogubio u modernoj, tricaškoj, small-ball eri najjače svjetske košarkaške lige, u kojoj teški centri poput njega više jednostavno nisu na cijeni kao nekad.

Mora se priznati da se Howard pokušao prilagoditi modernim trendovima – uoči prošle sezone najavio je da će poraditi na šutu za tri poena, iako ih je dosad u 15 sezona pogodio točno šest.

Sudeći po šutu koji je izveo u porazu od Dallas Mavericska, možda je bolje da se držao svojih tradicionalnih vještina i koševa iz neposredne blizine obruča.

Howard je primio loptu na poludistanci licem okrenut košu; izveo je fintu i pokušao pogoditi od table u stilu Tima Duncana. Međutim, debelo je promašio pogodivši sam rub table, a lopta nije došla ni blizu obruča.

Ovaj šut brzo se proširio društvenim mrežama, a nekad moćni centar postao je predmet sprdnje. Mnogi ovaj potez opisuju kao refleksiju sezone Wizardsa, koji, unatoč na papiru vrlo jakoj momčadi, imaju dvije pobjede u 10 utakmica i nalaze se na predzadnjem mjestu Istoka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider