Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nije zabio tricu 2,5 godine

Nekad moćni centar šokirao: Planira postati tricaš, a ne može pogoditi slobodno

Čovjek koji je u 13 godina NBA karijere pogodio pet trica planira postati opasan tricaš u 32. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dwight Howard dugo je bio dominantna sila u reketima NBA lige. U osam sezona u dresu Orlando Magica, koji ga je izabrao prvim izborom drafta 2004. godine, prosječno je bilježio 18,4 koša, 13 skokova i 2,2 blokade, a najveći uspjeh postigao je 2009. kada je klub s Floride odveo do NBA finala.

Međutim, s vremenom je počeo Howardov pad. Promjene u NBA ligi kojom dominira ''small ball'' nisu bile naklonjene teškim centrima poput njega; ligom su zavladali mobilniji visoki igrači koji pogađaju izvana, a klasični centri poput Howarda dovedeni su na rub izumiranja.

Danas 31-godišnji Howard je i dalje solidan centar – za Atlanta Hawkse ove sezone prosječno je bilježio 13,5 koševa, 12,7 skokova i 1,2 blokade. Međutim, njegove brojke su u opadanju već četvrtu sezonu zaredom, a Howard je svjestan da se mora prilagoditi novim uvjetima kako bi izbjegao sudbinu dinosaura.

No, nova kvaliteta koju ja najavio u svojoj igri iznenadila je NBA ligu. Čovjek koji je većinu svojih koševa postigao iz reketa, a slobodna bacanja šutira s 56 posto uspješnosti, najavio je da će od sljedeće sezone početi šutirati trice!

I sam Dwight priznaje da će ovo biti čudno 

Dosad je u 13 NBA sezona pogodio samo pet trica iz 56 pokušaja, a najveća prijetnja iza linije za tri poena bio je u sezoni 2013./2014. kada je u dresu Lakersa ubacio dvije trice. Zadnju tricu ubacio je još 23. siječnja 2015. godine u utakmici Pheonix Sunsa i njegovog tadašnjeg kluba Houston Rocketsa.

Nije ubacio tricu 2,5 godine, u karijeri ih je ubacio pet, ali Dwight je vrlo ozbiljan, iako i sam priznaje da će svima biti čudno vidjeti ga u novoj ulozi.

''Radio sam na tricama, pokušavam proširiti repertoar svoje igre, što će ljudima biti vrlo čudno vidjeti. Navikli su me gledati kako se borim u reketu, međutim, ako želim produžiti karijeru, moram proširiti repertoar. Ne mogu samo igrati leđima prema košu, igra se sve više udaljava od koša, postavljaju se blokovi, igra se 'pick and pop', šutiraju trice i slično. Ljudi me nisu vidjeli u toj ulozi, bit će to velika prilagodba za mene, ali i navijače. Mislim da će biti zabavno,'' rekao je Dwight Howard.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider