Košarka
SPORTOVI
Košarka
76ersi srušili klupski rekord

Nova dobra partija Bendera, ozljeda Šarića: Dobio udarac i ostao bez zuba

Dario Šarić već nakon 13 sekundi morao je napustiti igru u pobjedi svojih 76ersa.

Dario Šarić i Ben Simmons (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mladi hrvatski košarkaš Dragan Bender drugu je utakmicu zaredom ostvario double-double učinak. On je u pobjedi od 124:97 Phoenix Sunsa na gostovanju kod Dallas Mavericksa postigao 15 koševa (šut za dva 2-2, trica 3-4, slobodna bacanja 2-3) te skupio 13 skokova uz dvije asistencije i blokade za 37 minuta provedenih na parketu.

Bender je prije dva dana u porazu od prvaka Golden State Warriorsa ostvario po 14 koševa i skokova.

Susret Dallasa i Phoenixa nije imao rezultatsku važnost, obje momčadi nalaze se na dnu ljestvice te neće igrati u doigravanju, pa se igralo u opuštenijem tonu. Najbolje je pruženu priliku iskoristio krilni igrač Sunsa Alec Peters koji, je ušavši s klupe, postigao 36 poena uz 9 skokova. Kod domaćih najefikasniji je bio Jonathan Motley s 21 košem.

Bila je ovo posljednja ovosezonska utakmica Sunsa koji su ostvarili omjer pobjeda i poraza 21-61, a Bender je odigrao sve utakmice s prosjekom od 6,5 koševa i 4,4 skoka. Dallas je sezonu okončao sa 24-58.

Ivica Zubac dobio je 20 minuta u domaćem porazu 99:105 Los Angeles Lakersa od Houston Rocketsa, a tu je minutažu iskoristio za dva koša (šut za dva 1-3), pet skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Gosti iz Teksasa do svoje 65. ovosezonske pobjede stigli su zahvaljujući svog razigranom bekovskom paru Chrisu Paulu, koji je ubacio 22 poena uz potez večeri u duelu protiv Zupca, i Jamesu Hardenu koji je postigao 21 koš uz 10 asistencija. Josh Hart s 20 i Andre Ingram sa 19 koševa bili su najefikasniji kod Lakersa.

Philadelphia 76ersi ostvarili su 15. uzastopnu pobjedu, što je novi klupski rekord. Svladali su na gostovanju Atlanta Hawkse sa 121:113, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić napustio je utakmicu nakon samo 13 sekundi. On je u sudaru pod vlastitim obručem dobio udarac od Johna Collinsa koji mu je rasjekao gornju usnicu te mu je stradao jedan zub. No i bez Šarića Sixersi su nastavili pobjednički niz zahvaljujući sjajnom šutu za tricu, a strijelce pobjedničkog sastava predvodili su J. J. Redick s 28 i Ersan Ilyasova s 26 koševa. Taurean Prince sa 27 poena bio je prvi strijelac Hawksa.

Sixersi su s omjerom 51-30 treći u Istočnoj konferenciji s pobjedom više i porazom manje od četvrtih Cleveland Cavaliersa, no za potvrdu te treće pozicije morat će ostvariti i 16. pobjedu zaredom kada u srijedu u svojoj dvorani ugoste Milwaukee Buckse.

Bojan Bogdanović dobio je poštedu u posljednjoj ligaškoj utakmici Indiana Pacersa, baš kao i Victor Oladipo te Thaddeus Young, a tako oslabljeni Pacersi pretrpjeli su uvjerljiv 93:119 domaći poraz od Charlotte Hornetsa. Centar gostiju Frank Kaminsky sa 24 pogotka ostvario je učinak karijere, dok su Darren Collison, Glenn Robinson III i TJ Leaf s po 13 koševa bili najučinkovitiji kod Pacersa.

Indiana je ligaški dio okončala s omjerom 48-34 te će u doigravanje krenuti s pete pozicije na Istoku, a suparnik u prvom krugu bit će joj Cleveland ili Philadelphia. Charlotte s omjerom 36-46 nije izborila doigravanje.

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi pretrpjeli su težak poraz na gostovanju kod Utah Jazza, domaći je sastav slavio s velikih 40 razlike – 119:79. Već na poluvremenu bilo je 62:33 za Jazz koji je početkom posljendje četvrtine imao i najvećih 45 razlike. Donovan Mitchell sa 22 koša predvodio je strijelce Jazza, a Klay Thompson sa 23 poena Warriorse.

Warriorsi su s omjerom 58-24 završili kao drugi na Zapadu, dok je Jazz ovom pobjedom stigao na diobu trećeg mjesta Zapada s omjerom 48-33 koji imaju i Portland Trail Blazersi. Upravo je Utah i Portland u svom međusobnom obračunu u Portlandu u srijedu odlučivati koji će od ta dva sastava završiti kao treći na Zapadu te pobjednik divizije Northwest.

U posljednjoj utakmici večeri Washington Wizardsi nadigrali su Boston Celticse sa 113:101 i tako se poravnali s Miami Heatom na vrhu divizije Southeast na omjeru 43-38. Wizardse je do pobjede vodio John Wall sa 29 koševa, 12 asistencija i 7 skokova, dok je Jaylen Brown ubacio 27 poena za Celticse. Washington će osvojiti divizijski naslov u slučaju da u srijedu svlada Orlando Magic, a istodobno Miami izgubi od Toronto Raptorsa. Boston je sa 54-27 siguran drugi na Istoku.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider