Košarka
SPORTOVI
Košarka
gradski derbi na otvaranju

Počeo je NBA: Lakersi izgubili, Zubac odličan, Durant se vratio i razbio Warriorse

NBA je počeo porazima prvaka i bivših prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Los Angeles Clippersa ušli su u novu sezonu NBA lige pobijedivši na startu aktualne prvake Lakerse sa 116:109, dok su Brooklyn Netsi s uvjerljivih 125:99 svladali Golden State Warriorse u svom Barclays Centeru.

U večeri kad su dobili svoje prstene kao uspomenu na NBA naslov osvojen "pod balonom" u Orlandu, Lakersi nisu uspjeli kao pobjednici izaći u gradskom derbiju. Konačnih 116:109 još je i dobar rezultat, s obzirom na to da su Clippersi pred kraj prve četvrtine imali prednost od 22 koša (39:17)!

Lakersi su uspjeli u drugoj četvrtini taj zaostatak svesti na samo dva koša manjka na poluvremenu (56:54), na pet minuta do kraja treće četvrtine došli su do izjednačenja (75:75), ali nijednom nisu uspjeli steći prenost. Kad je trebalo prelomiti utakmicu Clippersi su imali iznimno raspoloženog Paula Georgea koji od svoja 33 koša njih 24 postigao u drugom poluvremenu.

Kawhi Leonard je za pobjednike ubacio 26 koševa, a Serge Ibaka je postigao 15 poena u svojoj prvoj utakmici u dresu Clippersa u kojima je na poziciji startnog centra zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Zubca.

gol expired Pogledajte kako je Zubac blokirao LeBrona u važnom trenutku: Hrvatski centar oduševio nastupom divider

No, Zubac se odlično snašao i u ulozi prve alternative na visokim pozicijama. Igrao je 26 i pol minuta te za to vrijeme ubacio 11 koševa, imao šest skokova, po jednu asistenciju i osvojenu loptu te jednu blokadu na LeBronu Jamesu, a obavio je i veliki dio posla oslobađajući prostor i postavljajući blokove za suigrače, što se u statistici ne vidi.

LeBron James je sa 22 koša bio najefikasniji kod Lakersa. Anthony Davis je ubacio 18 poena, a Montrezl Harrell je protiv bivše momčadi ostvario učinak od 17 koševa i 10 skokova.

U Brooklynu je momčad pod vodstvom Stevea Nasha na pogon Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta već u prvoj četvrtini ''razbila'' Golden State ubacivši 40 poena (40:25), a potom je iz četvrtine u četvrtinu prednost domaće momčadi rasla do najvećih 38 koševa prednosti.

gol expired Manchester City deklasirao Arsenal, bajka drugoligaša Brentforda ide dalje divider

Već tri minute prije kraja treće četvrtine Netsi su imali prednost od 35 poena (95:60) pa si je Nash mogao dopustiti zadnjih 15 minuta utakmice odigrati bez svojih najboljih igrača.

Kyrie Irving je svih 26 koševa ubacio u prvom poluvremenu, a uz to je imao po četiri skoka i asistencije. Kevin Durant je završio dvoboj sa 22 poena, pet skokova te po tri asistencije i osvojene lopte. Treći strijelac momčadi bio je Caris LeVert sa 20 koševa.

Stephen Curry je za Goden State postigao 20 koševa, ali uz loš šut (7/21) te podijelio deset asistencija. Drugi izbor ovogodišnjeg drafta, centar Warriorsa James Wiseman ubacio je 19 poena uz šest skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider