Košarka
SPORTOVI
Košarka
proradio curry

"Kralj" James se razljutio: Večer u kojoj je sve prštalo od čudesnih poteza!

S obzirom da se približava NBA All-Star vikend igrači su se pobrinuli da noć sa srijede na četvrtak bude i više nego atraktivna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzbudljivo je bilo noćas u NBA ligi gdje je odigrano čak 12 utakmica. Prvaci i viceprvaci Cleveland i Golden State upisali su uvjerljive pobjede, a osim toga večer je bila ispunjena s pregršt sjajnih poteza.

Cavaliersi su ugostili Minnesotu Timberwolves i slavili su sa 125:97. Nakon mjeseca u kojem je po prvi put nakon 2006. godine sa svojom momčadi imao negativan omjer pobjeda i poraza, LeBron James potrudio se da u veljaču krenu na ispravan način. Rano je preuzeo stvar u svoje ruke, a susret je završio s 27 poena (šut 11-14), osam skokova i 12 asistencija.

Siječanjska akvizicija Kyle Korver pridodao je 20 poena, što je najviše od njegovog dolaska u Cleveland. Kyrie Irving imao je skromnu šutersku večer s 14 koševa, ali je zato upisao 14 asistencija.

Kod Minnesote su najefikasniji bili Karl Anthony Towns s 26 poena i Andrew Wiggins s 23.

Warriorsi su ugostili Charlotte Hornetse i također nisu imali milosti. Upisali su pobjedu 126:111, a Steph Curry i Klay Thompson kombinirano su ubacili 68 poena i 17 trica (izjednačili vlastiti rekord). Kevin Durant bio je skroman s 18 koševa, ali je pridodao po osam skokova i asistencija.

Iako je utakmica završila sa svega 15 razlike, Golden State je u jednom trenutku imao nevjerojatna 32 koša prednosti.

Bojan Bogdanović imao je solidnu večer u dresu Brooklyn Netsa, ali je njegova momčad poražena kod kuće od gradskog rivala New Yorka. Bilo je 95:90, a Netsi su u posljednjoj četvrtini prosuli 10 koševa prednosti. Bogdanović je upisao 15 koševa i sedam skokova u porazu svoje momčadi.

Omaleni Isaiah Thomas još je jednom imao veliku večer u dresu Boston Celticsa. On je za 37 minuta na parketu upisao 44 poena, četiri skoka i sedam asistencija, te je predvodio Celticse do velikog preokreta protiv Toronto Raptorsa.

Kanadska momčad vodila je osam razlike u posljednjoj dionici, a u jednom trenutku utakmice čak i 18! Međutim, uporni Kelti nisu se predavali te su na kraju slavili sa 109:104.

Dario Šarić neće dugo pamtiti gostovanje njegove Philadelphije u Teksasu kod Dallasa. 76ersi su izgubili 113:95, a Šarić je upisao 10 koševa, sedam skokova i dvije asistencije.

I treći Hrvat u akciji u noći sa srijede na četvrtak Dragan Bender upisao je poraz u dresu svoje momčadi - Phoenix Sunsa. Momčad iz Arizone poražena je pred svojim navijačima od LA Clippersa sa 124:114. S te utakmice nam dolazi potez večeri u NBA ligi čiji je autor Blake Griffin.

On je na početku utakmice, u maniri najboljeg playmakera današnjice, kroz noge asistirao J.J. Redicku za lagano polaganje.

Za jedan od najljepših poteza večeri pobrinuo se i čovjek s početka priče - LeBron James. U je u prodoru, bez pomoći table, otišao na drugi obruč i položio leđima okrenut košu.

Russell Westbrook drugu utakmicu zaredom nije upisao triple-double, no zato je bio autor jedne sjajne blokade.

"Ne kradi loptu Russellu", napisali su Amerikanci uz priloženi video.

Playmaker Oklahome City Thundera izgubio je loptu u reketu Chicago Bullsa, Jimmy Butler došao je skoro do gostujućeg koša, no u zadnji ga je trenutak brutalno s leđa blokirao čovjek koji je i dalje na triple-double prosjeku ove sezone.

Rezultati NBA lige, srijeda:

Orlando Magic - Indiana Pacers 88-98
(Damjan Rudež i Mario Hezonja nisu igrali za Orlando)

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 125-97
Boston Celtics - Toronto Raptors 109-104

Brooklyn Nets - New York Knicks 90-95
(Bojan Bogdanović je odigrao 29 minuta za Brooklyn, zabio je 15 koševa i upisao sedam skokova; Justin Hamilton je igrao 19 minuta za Brooklyn, zabio je devet koševa i upisao tri skoka i dva bloka)

Miami Heat - Atlanta Hawks 116-93
Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 118-98

Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 113-95
(Dario Šarić je igrao 24 minute za Philadelphiu, zabio je 10 koševa i upisao sedam skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu)

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 99-119
Utah Jazz - Milwaukee Bucks 104-88

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 114-124
(Dragan Bender je igrao 13 minuta za Phoenix, zabio je pet koševa i upisao pet skokova i dvije asistencije)

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 100-128
Golden State Warriors - Charlotte Hornets 126-111

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider