Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Zaradio ozljedu koljena

Nastavlja se drama u finalu Istoka: Hawksi izjednačili, a Bucksi izgubili utakmicu i Giannisa

Trenutni omjer je 2-2 u finalu doigravanje Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Atlanta Hawksa poravnali su omjer u pobjedama na 2-2 u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige uvjerljivom 110:88 domaćom pobjedom protiv Milwaukee Bucksa u četvrtom dvoboju, a plasman u veliki finale osigurat će sastav koji prvi ostvari četiri pobjede.

Hawksi su neposredno uoči utakmice saznali lošu vijest kako njihov najbolji igrač Trae Young neće nastupiti zbog ozljede stopala koju je zadobio u završnici trećeg dvoboja.

No na kraju dvoboja njihovi suparnici Bucksi su imali daleko više razloga za zabrinutost jer su osim utakmice možda i oni izgubili svog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa za ostatak serije zbog ozljede koljena.

gol expired VIDEO Stravičan prekršaj nad ukrajinskim nogometašem: Šveđanin zaradio crveni karton i još protestirao divider

Antetokounmpo je zadobio "hiperekstenziju" lijevog koljena nakon što se sredinom treće četvrtine u skoku sudario s centrom Atlante Clintom Capelom te se više nije vraćao u utakmicu.

U trenutku Antetokounmpove ozljede rezultat je bio 62:52 korist Hawksa koji su potom serijom 15:2 pobjegli na 77:54 i praktički riješili dvoboj.

"Vidjet ćemo u kakvom će stanju Giannis biti sutra. Prihvatit ćemo svaku vijest, jer imamo odličan sastav", kratak je bio trener Bucksa Mike Budenholzer nakon dvoboja.

Do ozljede je Antetokounmpo postigao 14 koševa uz osam skokova.

Veteran odlično zamijenio Younga

Mjesto u početnoj petorci Hawksa, pak, umjesto Younga zauzeo je veteran Lou Williams te je predvodio strijece svoje momčadi sa 21 ubačajem, a imao je i osam asistencija te pet skokova.

Bogdan Bogdanović dodao je 20 za Hawkse dok su Capela i Kevin Huerter postigli po 15 poena. Strijelce Bucksa predvodio je Jrue Holiday sa 19 pogodaka i devet asistencija.

Khris Middleton je dodao 16 koševa, što je manje no što je ubacio samo u četvrtoj četvrtini trećeg dvoboja, tada je u posljednjih 12 minuta zabio 20 od svojih 38.

gol expired Barcelona u utrci s vremenom: Lionel Messi u ponoć postaje slobodan igrač divider

Inače, Atlanta je sjajno krenula u dvoboj, povela sa 15:5, Milwaukee je u završnici prve četvrtine uspio dva puta poravnati, ali niti jednom u utakmici nije vodio.

U drugoj četvrtini domaći su stvorili 13 pogodaka prednosti pa se na odmor otišlo s rezultatom 51:38, a nakon ozljede Antetokounmpa pitanje pobjednika bilo je odlučeno.

Peti dvboj ova dva sastava igrat će se u noći s četvrtka na petak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider