Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gori im pod petama

Barcelona u utrci s vremenom: Lionel Messi u ponoć postaje slobodan igrač

Danas, u ponoć Lionelu Messiju istječe ugovor s Barcelonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U listopadu 2004. godine dječak Lionel Messi debitirao je za prvu momčad Barcelone u gradskom derbiju s Espanyolom. Tada nitko nije mogao ni zamisliti kakav će igrač postati. Sa svojom momčadi osvojio je svaki naslov, a u nekoliko navrata proglašen je najboljim igračem svijeta.

Messi, koji je postao simbol Barcelone posljednjih godina, mogao bi napustiti katalonski klub već danas, u ponoć. Njegov ugovor traje do 30. lipnja, a unatoč svim pokušajima predsjednika Barcelone Joana Laporte da se ugovor produži, dogovora još nema, prenosi španjolska Marca.

Otkako je Laporta preuzeo funkciju predsjednika, prioritet je bio na produženju ugovora s argentinskom zvijezdom, a prije samo godinu dana Messi je bio ustrajan u želji da napusti Barcelonu.

Tada je Argentinac bio u otvorenom sukobu s predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom, pokušao je ishoditi odlazak bez odštete, ali uprava Barcelone nije htjela ni čuti za tu opciju. Inzistirali su na pridržavanju otkazne klauzule u iznosu od 700 milijuna eura, što, naravno, nitko nije mogao platiti.

Messi je ostao, a sve do dolaska novog predsjednika nije bilo ni najmanjeg pomaka u pregovorima. Laporta ima odličan odnos s Messijem i njegovom obitelji, to je već otprije poznato, ali dogovora još nema.

gol expired Pogledajte pobjednički pogodak Ukrajine: Samo jedan pogodak pao je kasnije, a svaki Hrvat želi ga zaboraviti divider

Postoji nekoliko pitanja o kojima se još uvijek pregovara. Istina, nisu to nepremostive razlike, dogovor je blizu, ali sati sve brže odmiču. Laporta više ne želi čekati, želi što prije dobiti konačan odgovor od Messija jer sponzori čekaju.

Ostane li Messi u Barceloni, sponzori će biti itekako izdašni. No ne postignu li ubrzo dogovor, priljev sponzorskog novca uvelike bi se mogao smanjiti. A u teškoj financijskoj situaciji, u kakvoj je trenutačno Barcelona, svaki je euro presudan.

Do kraja dana sve je moguće. Jedna strana mora popustiti...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider