Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Pogledajte pobjednički pogodak Ukrajine: Samo jedan pogodak pao je kasnije, a svaki Hrvat želi ga zaboraviti

U četvrtfinalu Europskog prvenstva Ukrajina će igrati protiv Engleske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ludom susretu osmine finala Ukrajina je pobijedila Švedsku nakon produžetaka s 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva, gdje će igrati protiv Engleske.

U svom trećem nastupu na Europskom prvenstvu Ukrajina je prvi put u svojoj povijest prošla u drugi krug natjecanja te među najboljih osam. 

Odličnu utakmicu odigrala je mlada zvijezda Manchester Cityja Oleksandar Zinčenko. On je postigao vodeći pogodak u 27. minuti i upisao asistenciju za pogodak u posljednjim minutama susreta. 

Kada su svi iščekivali posljednji sučev zvižduk i izvođenje jedanaesteraca, Zinčenko je ubacio jednu loptu s lijeve strane u švedski kazneni prostor, a tamo je najspretniji bio Artem Dovbik, koji je glavom pospremio loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Hampden Parku u Glasgowu.

Bio je to drugi najkasniji pogodak u povijesti Europskog prvenstva, a pogodak možete vidjeti ovdje.

gol expired VIDEO Stravičan prekršaj nad ukrajinskim nogometašem: Šveđanin zaradio crveni karton i još protestirao divider

Naime, Dovbik je postigao pogodak u 120 minuti i 37 sekundi, što je 24 sekunde ranije od pogotka Semiha Senturka, koji je zabio za dramatičnu pobjedu Turske nad Hrvatskom na Europskom prvenstvu 2008.

Tri najkasnija pogotka u povijesti Europskog prvenstva:

121:01 Semih Senturk (Turska - Hrvatska, Euro 2008)

120:37 Artem Dovbik (Švedska - Ukrajina, Euro 2020)

118:53 Michel Platini (Francuska - Portugal, Euro 1984)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider