Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvi poraz houstona

Milwaukee "pomeo" Detroit, monstruozni Giannis "kopirao" čuveni Jordanov potez

Bucksi će prvi put nakon 2001. igrati konferencijsko polufinale.

Nezaustavljivi Giannis i Bucksi razbili Detroit (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Momčad s najboljim omjerom pobjeda i poraza u regularnom dijelu sezone NBA lige Milwaukee Bucksi plasirali su se u drugi krug doigravanja u Istočnoj konferenciji izbacivši Detroit Pistonse s 4:0 u pobjedama. U četvrtoj utakmici u Detroitu Bucksi su slavili sa 127:104.

Domaći Pistonsi dobro su se držali tijekom prvih 30-ak minuta utakmice, sredinom treće četvrtine vodili su sa 83:75, ali do kraja dvoboja su Bucksi postigli 52, a primili samo 21 poen za na kraju uvjerljiv trijumf.

Giannis Antetokounmpo je s 41 košem postavio novi rekord karijere po broju poena u doigravanju, a tomu je dodao i devet skokova, dok je Khris Middleton ubacio 18 za pobjednike. Dok su imali snage, Pistonse su u igri držali Reggie Jackson s 26 i Blake Griffin s 22 poena,

Sjajan Giannisov potez u Jordanovu stilu

Antetokounmpo je izveo potez utakmice kojim je podsjetio na čuveni koš Michaela Jordana.  Jordan je 1991. u finalu protiv Lakersa krenuo na silovito zakucavanje, ali se usred leta predomislio i lijevom rukom izveo jedno od najpoznatijih polaganja u povijesti košarke.

Giannis je izveo nešto slično protiv Detroita: krenuo je zakucati desnicom, pa je pod prekršajem prebacio loptu u lijevu ruku i na kraju opet desnom pogodio iz gotovo nemoguće situacije. Potez grčke superzvijezde možete vidjeti OVDJE.

Milwaukee je ovime ostvario prvu pobjedu u seriji u doigravanju nakon 18 godina, a u drugom krugu igrat će protiv Boston Celticsa koji su također s 4:0 u pobjedama izbacili Indiana Pacerse u prvom krugu.

Detroitu je ovo, pak, bilo treće uzastopno ispadanje s 4:0 iz doigravanja: 2009. i 2016. "pomeli" su ih Cleveland Cavaliersi, a ovo im je bio ukupno 14. uzastopni poraz u postsezoni čime su postavili novi negativni rekord lige.

Posljednju pobjedu u doigravanju ostvarili su još 26. svibnja 2008. godine u četvrtoj utakmici finala Istoka protiv Bostona, uslijedila su dva poraza od Celticsa u toj seriji, osam uzastopnih poraza od Cavsa i ova četiri od Bucksa.

Mitchell sjajnom zadnjom četvrtinom slomio Rocketse

Utah Jazz nije dopustio da mu se dogodi ista sudbina kao Detroitu: u četvrtoj utakmici protiv Houston Rocketsa u Salt Lake Cityju Jazzeri su ostvarili prvu pobjedu u seriji slavivši sa 107:91, pa je sada omjer u pobjedama 3:1 za sastav iz Teksasa.

Uoči četvrte četvrtine Rocketsi su vodili sa 79-76, ali Donovan Mitchell se odbio predati. U posljednjih 12 minuta ubacio je 19 poena za svoju momčad koja je tu dionicu riješila u svoju korist s 31:12.

Mitchell je utakmicu završio s 31 košem, Jae Crowder je dodao 23, a Ricky Rubio 18 uz 11 asistencija. Mitchell je nakon utakmice ostao skroman i najveće zasluge za pobjedu ''prebacio'' na Crowdera, vrijednog borca i velikog radnika u oba smjera.

U redovima Rocketsa najbolji su bili James Harden s 30 koševa i Chris Paul s 23 poena, osam skokova i sedamasistencija, ali nisu imali podršku igrača s klupe koji su zajedno ubacili tek pet poena.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u Houstonu u noći sa srijede na četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider