Košarka
SPORTOVI
Košarka
završio sjajnu sezonu

Bogdanović najbolji u oproštaju od playoffa: Celticsi izbacili Pacerse

Hrvatski košarkaš dobrom je partijom završio najbolju sezonu karijere.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač Indiana Pacersa u njihovu oproštaju od playoffa. Boston Celticsi opravdali su ulogu favorita i pobjedom 110:106 izbacili Pacerse u prvoj rundi doigravanja s 4:0 u pobjedama.

Bogdanović je ubacio 22 koša uz osam skokova i tri asistencije, ali nije mogao spriječiti ''metlu'' Celticsa.

Kao i u ranijim utakmicama, Pacersi su pružili dobar otpor jačem suparniku, ali presudila je individualna kvaliteta Celticsa. Čak sedam igrača Bostona zabilo je dvoznamenkast broj poena, a predvodio ih je Gordon Hayward s 20, dok su Jayson Tatum i Marcus Morris dodali po 18.

Osim Bogdanovića, kod Pacersa se istaknuo Tyreke Evans s 21 košem, dok je Darren Collison ubacio 19.

Pacersi su dobar dio sezone i playoff odigrali bez najboljeg igrača Victora Oladipa, a bez njegovih kvaliteta malo tko im je davao puno izgleda protiv Celticsa. Ipak, pružili su dobar otpor i ne može se reći da su pali bez ispaljenog metka.

Bogdanović je u playoffu predvodio Pacerse s prosječnih 18 koševa (prvi strijelac), 5,7 skokova i 2,7 asistencija.

Hrvatski košarkaš odigrao je sjajnu sezonu: propustio je samo jednu utakmicu, a sve ostale je počeo u petorci. Ostvario je najbolje učinke karijere u koševima, skokovima i asistencijama: prosječno je ostvario 18 poena, 4,1 skok i dvije asistencije po utakmici.

U veljači je proglašen igračem tjedna Istočne konferencije, čim je postao prvi Hrvat nakon Dražena Petrovića s tim priznanjem.

Bostonu je ovo prva ''metla'' u doigravanju od 2011. godine, kada su u prvom krugu s 4:0 pomeli New York Knickse. U drugom krugu Boston će igrati protiv boljeg iz saraza Milwaukeeja i Detroita, u kojem Bucksi imaju prednost od 3:0, a Pistonsi će u četvrtoj utakmici pred svojim navijačima pokušati izbjeći sudbinu koju su doživjeli Pacersi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider