Košarka
SPORTOVI
Košarka
novi format

NBA All-Star u znaku Kobea Bryanta: LeBronova momčad pobijedila Giannisovu u rijetko napetoj zavšnici

Revijalna utakmica ove godine nije bila baš toliko revijalna kao prije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad na čelu s LeBronom Jamesom slavila je sa 157:155 protiv momčadi koju je predvodio Giannis Antetokounmpo na 69. All-Star utakmici igranoj u nedjelju u Chicagu.

Utakmica je zapravo predstavljala odavanje počasti tragično preminulom Kobeu Bryantu, koji je poginuo u padu helikoptera 26. siječnja zajedno s 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam putnika.

"Nikada nećemo vidjeti igrača poput Kobea", izjavio je Magic Johnson prije utakmice. "Ovo je teško vrijeme za cijelu NBA obitelj." Počast je odana i bivšem NBA povjereniku Davidu Sternu, koji je preminuo 1. siječnja.

NBA je ove godine promijenio format tako da je prvu četvrtinu dobila LeBronova momčad (53:41), a drugu Giannisova (51:30).

gol expired Lazio sanja senzacionalan naslov, srpski heroj velike pobjede poručio Juveu: "Nećemo odustati!" divider

Treća je četvrtina završila neriješenim rezultatom 41:41, a u zadnjoj četvrtini momčad s najviše poena trebala je zabiti 24 (broj Kobea Bryanta većinu karijere) koša za pobjedu, dok je momčad koja je gubila trebala ubaciti 24 koša plus onoliko koševa koliko zaostaje.

Iako je Team Giannis imao prednost od devet koševa na početku, na kraju je ipak samo s dva koša više slavio Team LeBron (33-22 u zadnjoj četvrtini).

gol expired Donedavno igrao u Hajduku, a sada je oduševio protiv Reala: "Može se nositi sa svjetskim klasama" divider

Nagradu za najboljeg igrača utakmice, koja od ove godine nosi ime po Kobeu Bryantu, primio je Kawhi Leonard, koji je u 20 minuta zabio 30 koševa.

U znak počasti Bryantu svi igrači LeBronove momčadi nosili su na dresu broj 24 koji je zadnjih deset godina nosio Bryant u LA Lakersima, dok su u Giannisovoj momčadi svi igrači nosili broj 2, koji je nosila Bryantova kćer, također košarkašica. Također, publika u United Centru prije početka utakmice osam sekundi bila je u tišini. Bryant je prije broja 24 na dresu nosio broj osam.

Bryant je prvu All Star utakmicu odigrao 1998. sa samo 19 godina, kao najmlađi košarkaš kojem je to uspjelo. Ukupno je 18 puta biran u All Star momčad i drugi je iza Kareem Abdul-Jabbara, koji je tu čast imao 19 puta. Također, četiri je puta osvajao nagradu za najboljeg igrača All Star utakmice.

gol expired Šok za Dinamo: Reprezentativac Perić šest mjeseci izvan terena, propustit će Euro divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider