Košarka
SPORTOVI
Košarka
strahoviti pad interesa

Finale NBA lige ne zanima nikoga: Oboren negativni rekord gledanosti, Miami bez dvojice ključnih igrača

Ako je suditi prema brojkama koje dolaze iz SAD-a, finale NBA lige ne zanima mnogo ljudi, a bit će i još manje zanimljivo ako za Heat ne budu nastupili Bam Adebayo i Goran Dragić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastup dvojice članova startne petorke Miami Heata Gorana Dragića i Bama Adebaya u drugoj utakmici finala NBA lige protiv Los Angeles Lakersa upitan je zbog ozljeda.

Dragić je tijekom prve utakmice finala u srijedu zadobio razderotinu vezivnog tkiva na lijevom stopalu, dok Adebaya muči istegnuće vrata.

Osim Dragića i Adebaya, ni Jimmy Butler nije potpuno spreman. On je tijekom prve utakmice ozlijedio lijevi gležanj koji je u četvrtak bio omotan, no očekuje se kako će biti biti spreman za drugi susret koji je na rasporedu u petak.

Dragić je u dosadašnjem tijeku doigravanja drugi strijelac Heata s 19,9 koševa, a Adebayo treći strijelac sa 17,8 poena te prvi skakač momčadi s 10,9 skokova.

gol expired Bjeličin duh progoni Mamića: Bolje bi mu bilo da se bavi igrom, Modri nisu ni blizu prošle sezone divider

Butler je s 20,8 ubačaja po utakmici najbolji strijelac Heata u doigravanju.

U prvoj utakmici finala koji se igra u Orlandu Lakersi su bili uspješniji sa 116:98, a prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Recimo i da je prva utakmica finala imala rekordno mali broj televizijskih gledatelja. Prema dostupnim podacima o gledanosti, pobjedu Lakersa pratilo je 7,41 milijun gledatelja u SAD-u. Time je oboren negativni rekord od 8,06 milijuna, koliku je gledanost imala treća utakmica finala 2003. između San Antonio Spursa i New Jersey Netsa.

gol expired Danci u stanju šoka nakon Rijekina aperkata: Navijači poludjeli, trener se iskrao sa stadiona divider

Također, objavljeno je kako je ovih 7,41 milijun pad od 45 posto u odnosu na gledanost prve utakmice prošlogodišnjeg finala između Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa.

Gledanost finala doigravanja američko-kanadske profesionalne hokejaške lige NHL igranog u drugoj polovici rujna bila je za 60 posto manja od gledanosti lanjskog finala igranog u uobičajenom terminu početkom lipnja.

Prije dva tjedna  Moffett Nathanson Research objavio je kako je ukupna gledanost televizijskog programa u SAD-u u kolovozu ove godine bila 26 posto manja u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je za prvu polovicu rujna taj pad 27,1 posto.

gol expired Donosimo vam najteže i najlakše skupine Dinama i Rijeke: Prijete im europski velikani divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider