Košarka
SPORTOVI
Košarka
heat pronašao način

Miami uzvratio Lakersima, Jimmy Butler čudesnom utakmicom ušao u povijest NBA lige

Miami Heat uzvratio je za uvodna dva poraza od LA Lakersa u finalu NBA lige i smanjio zaostatak na 2-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Miami Heata smanjili su zaostatak u finalu NBA lige za LA Lakersima nakon 115:104 pobjede u trećoj utakmici velikog finala NBA lige.

Miami je kao i u drugoj utakmici finala igrao bez dvojice svojih ponajboljih igrača Bama Adebaya i Gorana Dragića, ali je izbjegao poraz i zaostak od 3-0 prvenstveno zahvaljujući čudesnoj partiji Jimmyja Butlera koji je ostvario "triple-double" učinak s 40 koševa, 11 skokova i 13 asistencija.

Butler je postao jedini igrač uz LeBrona Jamesa i Jerryja Westa koji je u finalu NBA lige upisao triple-double s najmanje 40 postignutih poena

Butler je bio posebno impresivan tijekom ključne 14:4 serije Heata u četvrtoj četvrtini kojom su 89:91 zaostatak pretvorili u prednost 103:95 3.40 minute prije kraja. Tijekom te serije Butler je ubacio četiri poena, ali je i podijelio tri asistencije, dvije za trice Kellyja Olynyka i Tylera Herra.

gol expired Lovren ušao u rat s navijačima Liverpoola: "Pravi si primjer kako ne biti navijač velikog kluba" divider

Inače, Miami je otvorio susret vodstvom 22:9 nakon prvih osam minuta, a tijekom tog razdoblja Lakersi su imali čak 10 izgubljenih lopti, od toga i LeBron James i Anthony Davis po četiri. Lakersi su se, kao i u prvoj utakmici, vrlo brzo vratili u rezultatsku ravnotežu, no za razliku od tog prvog susreta Heat se nije raspao.

Štoviše, tricama Robinsona i Herra početkom drugog poluvremena sastav s Floride je stigao do vodstva 66-54, pa su Lakersi ponovno morali stizati zaostatak za što su potrošili podosta energije.

Sjajni Butler je pomoć u trećoj utakmici dobio od Herra i Olynyka koji su postigli po 17 poena za pobjednike, dok je najučinkovitiji kod Lakersa bio James s 25 ubačaja, 10 skokova i 8 asistencija, ali uz to je imao i čak 8 izgubljenih lopti. Kyle Kuzma je ušavši s klupe dodao 19 poena za Lakerse, dok je podbacio Anthony Davis.

Nakon 34 poena u prvoj i 32 u drugoj utakmici, Davis je u trećoj ubacio tek 15 koševa uputivši tek devet šutova prema obruču, a imao je i samo pet skokova uz pet izgubljenih lopti. Najveći krivac za to su osobne pogreške koje je sakupio u ranim četvrtinama, pa je većinu vremena sjedio na klupi.

Četvrta utakmica igrat će se u noći s utorka na srijedu. 

gol expired Babić otkrio da je želio izvesti nešto neviđeno, pa poslao poruku Hrgoviću: "Mrzim ga. Svi bi gledali taj meč" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider