Košarka
SPORTOVI
Košarka
šteta...

Loše vijesti iz SAD-a: Harden teže ozlijedio talentiranog Hrvata, upitan za važan turnir reprezentacije u Splitu

Luka Šamanić vjerojatno je završio sezonu nakon duela s Jamesom Hardenom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Šamanić, talentirani 21-godišnji košarkaš San Antonio Spursa, doživo je ozljedu lijeve šake zbog čega je njegova sezona vjerojatno završena.

Šamanić se ozlijedio u duelu s NBA superzvijezdom Jamesom Hardenom. Hrvatski košarkaš pokušao je doći do koša, ali Harden mu je izbio loptu i usput ga nehotično ozlijedio.

Zanimljivo, Šamanić je u nastavku akcije postigao koš, ali pretrage nakon utakmice pokazale su da je doživio frakturu četvrte metakarpalne kosti u lijevoj ruci. Pauza bi mogla trajati i do osam tjedana, a takav scenarij Šamanića bi izbacio s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Splitu 24. lipnja.

Bio bi to težak udarac za izbornika Veljka Mršića. Iako igra nešto manje od 10 minuta po utakmici u San Antoniju, Šamanić bi bio vrijedan dodatak reprezentaciji Hrvatske koja će loviti vizu za Tokio.

gol expired Niko Kovač i njegovi igrači oduševili Francusku: Pogledajte gospodski potez o kojem se priča divider

Šamanić je svestrani krilni igrač, a nakon dominacije u razvojnoj ligi prošle sezone, ovo je pokazao znatan napredak među "velikim dečkima", pogotovo u obrani.

Zaradio je puno pohvala nakon što se u ponajboljoj utakmici sezone odlično nosio s All-Star igračem New York Knicksa Juliusom Randleom. No, čini se da će hrvatski navijači morati pričekati da ga vide na djelu u domovini.

Propao ponovni susret Šamanića i zvijezde New Yorka

Šamanić zbog ozljede nije igrao za San Antonio u porazu upravo od Knicksa pa je tako propao ponovni susret s Randleom.

Knicksi su slavili 102:98, a Alec Burks bio je najučinkovitiji kod Knicksa s 30 koševa. Postigao je i tricu za izjednačenje 3:16 minute prije kraja. Julius Randle je ubacio 25 koševa uz devet skokova i devet asistencija, a RJ Barrett 24 za Knickse.

DeMar DeRozan je sa 27 koševa i osam skokova predvodio Spurse koji su osigurali mjesto u play-in turniru za doigravanje zahvaljujući porazu Sacramento Kingsa od Memphis Grizzliesa.

Zelg i Pokrajac u MMA školi MMA škola: Što nas čeka u bitci za Khabibov pojas? Majstor gušenja na djelu divider

Phoenix Suns Darija Šarića su sinoć sa 118:117 pobijedili Portland Trail Blazerse zahvaljujući Devinu Bookeru koji je zabio dva slobodna bacanja 2,4 sekunde prije kraja.

Chris Paul je bio najbolji strijelac Phoenixa s 26 koševa i sedam asistencija, a Mikal Bridges je dodao 21 koš i 11 skokova, dok je Šarić odigrao 30:50 minuta i zabio 12 koševa (šut iz igre 4/12,1/4), upisavši pritom pet skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Sunsi sada imaju jednu utakmicu zaostatka za Utah Jazzom koji je prvi u Zapadnoj konferenciji.

Zubac vrlo dobar u pobjedi Clippersa

Damian Lillard je ubacio 24 od svojih 41 koša u zadnjoj četvrtini za Trail Blazerse kojima je prekinut niz od pet pobjeda i nisu uspjeli osigurati mjesto u glavnom ždrijebu doigravanja. Portland je šesti na Zapadu s pola utakmice prednosti ispred Los Angeles Lakersa.

CJ McCollum je dodao 27 koševa za Portland, a Cameron Payne 21.

gol expired Najemotivnija scena sezone: Suze su savladale legendu na odlasku, kakav kraj karijere divider

LA Clippers Ivice Zubca su sa 113-90 nadigrali Charlotte Hornetse, a hrvatski je košarkaš u 35:08 minuta na terenu zabio osam koševa (šut iz igre 3/4) uz 11 skokova, jednu asistenciju i dva bloka.

Paul George je sakupio 20 koševa i 10 skokova, Reggie Jackson je zabio 19 koševa, a Kawhi Leonard 16 uz devet asistencija.

Kod Hornetsa najbolji je bio LaMelo Ball sa 18 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider