Košarka
SPORTOVI
Košarka
jedinstvena ličnost

Ekscentrični majstor koji je srušio prvake: Imao dvije cure odjednom, pljačkaša počastio večerom

Priče koje prate suigrača našeg Ivice Zupca već su odavno prerasle granice sporta.

Lou Williams i djevojke (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Los Angeles Clippersi kreirali su najveći preokret u povijesti NBA doigravanja nadoknadivši čak 31 koš minusa, i to protiv ni manje ni više nego Golden State Warriorsa. Dario Šarić je dan ranije u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da je teško opisati koliko je zapravo dobra ta momčad.

U središtu čudesnog pothvata Clippersa bio je Lou Williams, najbolji strijelac utakmice s 36 poena. Ovaj 32-godišnji bek još jednom je opravdao status pravog ''killera'', igrača koji je u stanju zatrpati svačiji koš kada ga krene.

Williams je prošle sezone osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača NBA-a, a titulu bi mogao obraniti i ove. U regularnoj sezoni počeo je samo jednu utakmicu u petorci, a po utakmici je trpao čak 20 koševa po utakmici. Stara košarkaška izreka kaže da nije bitno tko počinje, nego tko završava utakmicu, a baš Sweet Lou je odličan primjer.

A pored toga što je sjajan košarkaš, Williams je i prilično osebujna ličnost i prava ikona NBA lige; anegdote koje se vežu uz Williamsa već su odavno izašle iz granica sporta i postale pravi pop-kulturni fenomen.

Pljačkaša odgovorio od pljačke i počastio ga

Williams je u NBA stigao sada već davne 2005. u Philadelphia 76erse, koje je tada još predvodio Allen Iverson. Upravo u Phili dogodila se jedna od situacija koja je proslavila Williamsa.

Jedne večeri tada mladom NBA igraču prišao je naoružani pljačkaš, ali, prema Williamsovim riječima, uspio ga je odgovoriti od pljačke.

''On je obožavatelj Loua Williamsa, pa me nije opljačkao'', rekao je i dodao da je svog nesuđenog pljačkaša – počastio hranom u McDonaldsu.

Popularni reper opjevao njegovu vezu s dvije djevojke

Ipak, vjerojatno najpoznatija Williamsova anegdota veže se uz njegove – dvije djevojke! Dok je igrao u Torontu, mediji su brujali o neobičnoj vezi Williamsa, majke njegovih dviju kćeri i još jedne djevojke koja se pridružila njihovu kućanstvu.

Koliko je ova priča dobila zamaha, najbolje govori podatak da je Williamsa opjevao i popularni reper Drake. ''Imam dvije cure i slažu se kao da sam Lou Will'', repao je Drake, inače navijač i ambasador Toronto Raptorsa.

Williams se na kraju ipak vratio životu s jednom djevojkom, s kojom je, u zapletu dostojnom sapunice, prekinuo nakon što ga je navodno varala – s Drakeom.

Fotografija nakon rušenja Warriorsa postala hit

No čini se da to nije poljuljalo Williamsa, koji u posljednje dvije sezone bilježi najbolje brojke karijere. Najbolji je strijelac Clippersa iako ulazi s klupe; kada Sweet Lou uzme loptu, zabijanje koševa izgleda kao najlakša stvar na svijetu.

Iako njegova građa sa 185 centimetara i 79 kilograma nije nimalo impresivna, Lou je pravi hakler i ubojiti šuter koji izluđuje protivničke obrane. Na svojoj koži to su osjetili i Warriorsi, kojima je nakon 25 koševa u prvoj, ubacio 36 u drugoj utakmici.

A nakon utakmice proširila se Williamsova fotografija kako, nakon najvećeg preokreta u povijesti NBA playoffa, u svlačionici ležerno jede nachose i surfa na mobitelu, kao da je upravo odigrao hakl na školskom, a ne bitnu ulogu u povijesnoj utakmici protiv NBA prvaka. Jedan, jedini, neponovljivi - Sweet Lou Williams.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider