Košarka
SPORTOVI
Košarka
Otvorio dušu

Dario Šarić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o jednom od najvećih strahova NBA igrača i neuspjehu reprezentacije

U ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV hrvatski košarkaš Dario Šarić dotaknuo se brojnih tema…

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon završene treće sezone u NBA ligi Dario Šarić vratio se u Hrvatsku. U ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV dotaknuo se brojnih tema. Od vlastite sezone do sjajnih ostvarenja Bojana Bogdanovića, te čudesnog Luke Dončića.

NBA sezona za Darija Šarića ove je sezone završila mjesec dana ranije. Lani je s Philadelphijom igrao dva kruga play offa, u ovoj s Minnesotom Timberwolvesima ostao daleko od doigravanja. Iako mu prelazak u Timberwolvese nije donio mnogo sretnih večeri, 25-godišnji Šibenčanin ne želi očajavati.

O tradeu u Minnesotu

"Ne mogu reći da sam razočaran, ne mogu reći ni da sam presretan. Sigurno je da su ove prve dvije sezone po meni bile bolje, ali to je dio sporta. Nekad odigraš lošiju sezonu, nekad imaš lošije utakmice, lošije periode. Ali, što je najvažnije, gledam prema naprijed, radujem se idućoj sezoni, nadam da će biti bolja."

Sredinom studenog na vlastitoj je koži osjetio jedan od najvećih strahova igrača u NBA ligi. Neželjeni trade.

"Iznenađen sam ostao, ali to je dio sporta. Pogotovo u NBA-u, kaže se business decision, tako da ne bi na to gledao kao nešto osobno, nego kao novo iskustvo, nova ekipa i pokušati igrati što bolje."

O Bogdanoviću i Hezonji

Dobar primjer može mu biti Bojan Bogdanović, koji u dresu svoje treće momčadi u NBA ligi igra najbolju košarku.

"Radi se o odličnom igraču, odličnoj osobi, što se kaže kapetanu hrvatske reprezentacije. Otvorilo mu se sigurno s ozljedom Oladipa, otvorila mu se više kreacija za njega. Ne samo što je to iskoristio kako treba, nego je pokazao da može biti i nositelj te igrati puno veću ulogu nego što je igrao prije."

Krajem sezone porasle su akcije i Marija Hezonje. Momka s kojim je Šarić igrao još u kadetima Zagreba i siguran je da može imati značajnu rolu u NBA ligi.

"Otkad je trejdan u New York, pogotovo ovih zadnjih par utakmica, pokazao je svoj raskoš i talent koji nije uopće upitan. I nadam se da će nastaviti s tim igrama, jer se radi o vrlo talentiranom igraču koji može puno više."

O Dončiću i Golden State Warriorsima

A koliko tek može Luka Dončić? Košarkaški svijet oduševljen je debitantskom sezonom čudesnog Slovenca, a i Dario je na sličnom tragu.

"Imao sam tu nekakvu priliku prije njegovog odlaska u NBA igrati prijateljsku utakmicu u Opatiji i stvarno je pokazao da čovjek razumije igru za svoje godine i previše što se kaže. Točno razumije kad je vrijeme za pas, kad je vrijeme za šut, stvarno fantastičan igrač. Ima odličnu sezonu, rookie sezonu i nadam se da neće imati ozljeda u karijeri te da će samo nastaviti i dalje rasti."

Kada je aktualni play off u pitanju, Šarić nema nikakvih dvojbi oko novih prvaka. Sa svima je igrao, ali jedna je družina svijet za sebe.

"Sa svima sam igrao, opet Golden State je... Teško vam je to dočarati kako je to. Mi smo profesionalci, misle svi da smo dobri u košarci, onda dođemo protiv takvih igrača i onda vidite da ste zapravo male bebe. Tako da očekujem da će oni ponovno biti prvaci."

O Nowitzkom i hrvatskoj reprezentaciji

Dirk Nowitzki otišao je u mirovinu.

"Ovo što je napravio i s njemačkom reprezentacijom i s Dallasom, taj jedan jedini prsten, po meni je puno veći i puno snažniji nego nekih ostalih igrača koji su kroz povijest i osvajali. To je nekakvo moje osobno mišljenje, ali da se radi o čovjeku ono što se kaže najboljem, da."

Hrvatske se nije uspjela kvalificirati na Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Svima je nama krivo. Nitko na kraju kad to završi ne ode kući i boli ga briga kad se dogodi loš rezultat. I ja nekako živim u toj nadi da bi se dogodilo, pogotovo s ovom generacijom koja je tu još uvijek, da će se dogoditi nekakav rezultat. Nadam se da će Savez izabrati, ne znam je li u pitanju izbornik ili nije, da će izabrati najbolju opciju za ekipu i to je to", zaključio je Šarić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider