Košarka
SPORTOVI
Košarka
hrvatska s 2 predstavnika

Zubac odličan u zadnjoj utakmici sezone: Poznati svi parovi NBA playoffa

Gotovo je regularna sezona NBA lige, a Hrvatska će imati dva predstavnika u doigravanju.

Ivica Zubac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

LA Clippersi zaključili su pobjedom nad Utah Jazzom regularni dio sezone. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je tome pridonio s double-doubleom, u 30 minuta na terenu zabio je 22 koša (šut iz igre 10/13) i upisao 11 skokova, dvije asistencije i tri blokade.

Montrezl Harrell je bio najbolji pojedinac Clippersa sa 24 koša, Utah je predvodio rookie Grayson Allen sa 40 koševa.

Nakon sinočnjih utakmica poznati su svi parovi doigravanja.

NBA playoff, parovi prve runde

Istok:

Milwaukee (1) - Detroit (8)
Toronto (2) - Orlando (7)
Philadelphia (3) - Brooklyn (6)
Boston (4) - Indiana (5)

Zapad:

Golden State (1) - LA Clippers (8)
Denver (2) - San Antonio (7)
Portland (3) - Oklahoma (6)
Houston (4) - Utah (5)

Šarić solidan, Bogdanović odmarao, Hezonja bez koša

Minnesota Timberwolvesi su regularni dio sezone završili s porazom, bolji od njih su sa 99:95 bili Denver Nuggetsi kojima je pobjedu osigurao Jamal Murray tricom 31,5 sekundi prije kraja.

Dario Šarić je odigrao solidno u porazu svoje momčadi, u 29 minuta na terenu zabio je 11 koševa (šut iz igre 4/13, trice 0/5) uz sedam skokova i tri asistencije.

Ova je pobjeda Denveru (54-28) donijela drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji i u prvom krugu doigravanja igrat će protiv San Antonio Spursa. Najbolji u redovima Nuggetsa bio je Nikola Jokić s 29 poena, dok je kod Minnesote najbolji bio Andrew Wiggins s 25 poena.

New York Knicksi su u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone poraženi, sa 115:89 su ih porazili gostujući Detroit Pistonsi (41-41) kojima je ova pobjeda donijela plasman u doigravanje.

Luke Kennard je s 27 koševa bio najbolji strijelac Detroit Pistonsa, dok je kod Knicksa najbolji bio John Jenkins sa 16 koševa. Mario Hezonja je odigrao 21 minutu za New York, bez pogodaka. ali je upisao tri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Detroit, koji je osma momčad Istoka, u prvom kolu doigravanja igrat će protiv vodećih Milwaukee Bucksa.

Indiana Pacersi su sa 135:134 nadigrali Atlanta Hawkse, a Bojna Bogdanović nije ulazio u igru. Indiana (48-34), koja je će kao petoplasirana momčad Istoka u prvom krugu doigravanja igrati protiv četveroplasiranih Boston Celticsa (49-33).

Triple-double Wadea u zadnjoj utakmici karijere

Brooklyn Netsi su kod kuće sa 113:94 svladali gostujući Miami Heat, a taj je susret, zadnji u svojoj karijeri, obilježio Dwyane Wade upisavši triple-double s 25 koševa, 11 skokova i 10 asistencija.

Brooklyn (42-40), koji je ovom pobjedom osigurao šesto mjesto na Istoku i okršaj s trećeplasiranim Philadelphia 76ersima (51-31) u prvom kolu doigravanja, Wadeu je odao počast prije utakmice prikazivanjem video snimke s najsjajnijim trenucima 16-godišnje NBA karijere ovog sjajnog igrača i natpisom: "Hvala ti za uspomene."

Uz teren su sjedili njegovi prijatelji LeBron James, Chris Paul i Carmelo Anthony koji su pratili kako Wade stiže do svog petog triple-doublea u karijeri u kojoj je odigrao 1.054 utakmica.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider