Košarka
SPORTOVI
Košarka
bio je dio megamomčadi

Šok u NBA-u, zvijezda se iznenada umorovila: "Jedna od najstrašnijih stvari u životu"

Iznenađujuća vijest zatekla je svijet košarke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LaMarcus Aldridge, krilnci centar Brooklyn Netsa i sedmerostruki All-Star NBA igrač, iznenada se umirovio u dobi od 35 godina. Kao razlog je naveo probleme sa srcem.

Aldridge je 28. ožujka potpisao za Netse kao dio megamomčadi pune zvijezda predvođene Kevinom Durantom, Jamesom Hardenom i Kyriejem Irvingom, ali za njih je uspio odigrati svega pet utakmica.

Posljednji nastup njegove karijere bio je u susretu protiv Los Angeles Lakersa. Odigrao je 22 minute, a kasnije te večeri osjetio je da nešto nije u redu s otkucajima njegova pulsa.

"Igrao sam s nepravilnim pulsom. Kasnije te večeri postalo je još gore i jako me zabrinulo. Sljedećeg jutra rekao sam momčadi za to, pa su me poslali u bolnicu na preglede. Sada sam bolje, ali to što sam osjetio te večeri bila je jedna od najgorih stvari u mom životu", napisao je u oproštajnom pismu.

gol expired Novak Đoković ispao u osmini finala od igrača koji četiri godine nije slavio na zemlji divider

"Donio sam tešku odluku i odlučio se umiroviti. 15 godina sam stavljao košarku na prvo mjesto, a sada je vrijeme da na prvo mjesto stavim svoje zdravlje i obitelj", dodao je.

"Nikad ne znate kada nešto može završiti, pa uživajte u svakom danu. Ja mogu reći da sam naš to napravio", zaključak je njegove oproštajne poruke.

Aldrige je bio drugi pick drafta 2006. godine. Chicago Bullsi su ga odabrali i odmah u razmjeni poslali u Portland Trail Blazerse, gdje je proveo najbolje godine karijere.

Devet godina je igrao u Portlandu, pa je pet proveo u San Antonio Spursima u rodnom Teksasu. Kao član Brooklyna nastojao je doći do prvog naslova u karijeri, ali ipak je odlučio da ne želi zbog toga riskirati zdravlje.

Karijeru je završio s prosjecima od 19,4 koševa i 8,2 skokova po utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider