Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA kup

Lakersi i Bucksi u polufinalu NBA međusezonskog turnira

LeBron James odveo je Lakerse u polufinale.

LeBron James (Foto: Afp)

Los Angeles Lakers i Milwaukee Bucks plasirali su se u polufinale NBA međusezonskog turnira nakon sinoćnjih pobjeda nad Phoenix Sunsima i New York Knicksima.

LeBron James zabio je 31 poen i upisao 11 asistencija, Anthony Davis dodao je 27 poena i 15 skokova za Los Angeles Lakerse koji su sa 106:103 pobijedili gostujuće Phoenix Sunse. Austin Reaves dodao je 20 koševa za Lakerse, koji će u polufinalu u četvrtak u Las Vegasu igrati protiv New Orleans Pelicansa.

Milwaukee Bucks će se u drugom polufinalnom susretu, također u četvrtak, sučeliti s Indiana Pacersima. Finale je na rasporedu u subotu.

Kevin Durant predvodio je s 31 poenom Sunse, koji su izgubili treći put u posljednje četiri utakmice nakon niza od sedam pobjeda. Phoenix je izgubio dvije od pet utakmica na turniru u sezoni, obje protiv Los Angelesa.

Navijači Vatrenih VIDEO Želite na Euro u Njemačku: Evo koliko će vas doći avionska karta i smještaj divider

Devin Booker i Grayson Allen zabili su po 21 poen za Sunse, a Booker je upisao 11 skokova.

Sunsi su poveli 95:94 na tricu Duranta na 5:45, ali su onda ostali više od četiri minute bez koša iz igre dok su Lakersi poveli 102:97 s preostalih 2:20 nakon šest uzastopnih pogodaka Jamesa.

Dramatična završnica

Durant je prekinuo sušu za Phoenix pogotkom koji je doveo Sunse na 102:99 nešto više od minutu prije kraja, a Booker je zabio jod dva koša i Sunsi su došli na 102:101 30 sekundi do kraja.

Nakon što je promašio svojih prvih pet šuteva u posljednjoj četvrtini, Reaves je zabio tricu 15 sekundi do kraja za vodstvo Lakersa od 105:101. Durant je napravio brzo polaganje i doveo Sunse unutar 105:103, a Davis je pogodio jedno od dva slobodna bacanja sa 6,6 sekundi do kraja za 106:103. Na kraju je na zvuk sirene za kraj Durant promašio pokušaj za tricu.

Milwaukee Buckse su kod kuće sa 146:122 slavili nad New York Knicksima i tako se plasirali u polufinale međusezonskog turnira.

Predvodio ih je Giannis Antetokounmpo sa 35 poena, 10 asistencija i osam skokova, a Damian Lillard ubacio je 28 koševa uz sedam asistencija.

Malik Beasley zabio je šest trica za ukupni učinak od 18 koševa za Buckse.

Kod Knicksa najbolji je bio Julius Randle, koji je utakmicu završio s rekordom sezone od 41 koša. Jalen Brunson ubacio je 24 poena, a RJ Barrett 23 poena i osam skokova za Knickse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider