Košarka
SPORTOVI
Košarka
LEGENDA

Kukoč sat vremena pričao o karijeri, Jordanu, čestitkama bivših suigrača...

Slavni hrvatski košarkaš ušao je u elitno društvo.

Toni Kukoč jutros je na svojim Gripama održao konferenciju za medije. Slavni hrvatski košarkaš družio se s novinarima i odgovarao na brojna pitanja.

O ulasku u kuću slavnih:

Nije sitnica, ajde. Velika je stvar za mene. Drago mi je šta se ovo baš dešava u Splitu, u dvorani u kojoj je sve počelo ovde 150 metara od moje kuće. Drago mi je da se ovo desilo dok su moji roditelji još živi, dok je otac živ. To je osoba koja me uvela u sport."

O čestitkama bivših suigrača:

gol expired Devet pogodaka u ludom finalu Kupa: Dinamo imao visokih 3:0, pa skoro sve prosuo! divider

"Svi su manje više rekli - fala onoj stvari da se desilo - naši šta su bili. A ovi su rekli "Well deserved, it was about time".

O najdražem košu u karijeri:

Možda recimo taj koš protiv Reggiea je bia poseban, zato šta se znala ta netrpeljivost između Indiane i Chicaga. I onda, kad je Michael otiša, kad je Reggie da taj poen, onda se on ono naklonia čitavoj dvorani. Moš zamislit jedno 25 iljada mu zviždi, bacili bi sve na njega. Da je to bilo ovde, ja mislin da ne bi izaša iz dvorane. I onda ti se desi da pogodiš koš."

O tome zašto je Jordan najveći ikad

gol expired Strašan događaj u Škotskoj: Zapaljena kuća predsjednika Celtica divider

U one 3 godine kad smo osvojili prvenstvo, čovjek nije propustia nijedan trening, nijednu utakmicu, i bia je svake godine MVP. A kad nije bia MVP, onda bi mu tek ono malo kose šta nema skočilo i onda to mu je bia razlog zašto nema šanse da nas iko dobije."

Što je činilo Phila Jacksona posebnim?

Nisi osjeća da je on trener, da si ti igrač, pa on sve šta kaže je ok, a ti sve šta pokušaš reć on te može spustit zato šta je on trener. Ne, da ti je mogućnost da mu kažeš i da mu dokažeš da stvari koje ti govoriš da si u stvari u pravu i na kraju bi ti čak i prizna ako je to istina da „He learned something. He would say I learned something."

Split ima dva igrača u Kući slavnih

„Zvuči ludilo, zvuči apsolutno nestvarno da dvoje dice iz, ajd nećemo reć kvarta, ali u suštini Split je jedan veliki kvart, da su uspjeli dostić taj Hall of Fame."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider