Košarka
SPORTOVI
Košarka
Iznio sve vrijednosti

Kod Šarića ''Uvik isto'': Na šibenskoj tvrđavi održana pretpremijera dokumentarnog filma o Dariju Šariću i njegovoj obitelji

Sinoć je na šibenskoj tvrđavi Barone održana pretpremijera dokumentarnog filma o Dariju Šariću i njegovoj obitelji. U režiji Slavice Šnur, ovaj je dokumentarni film pred gledatelje iznio sve vrijednosti koje krase košarkašku obitelj Šarić – mamu Vesnu, tatu Predraga, kćer i sestru Danu te sina i brata Darija.

Galerija Dario Šarić s obitelji (Foto: Tomislav Moze) Dario Šarić na press konferenciji (Foto: Tomislav Moze) Pretpremijera dokumentarnog filma o obitelji Šarić (Foto: Tomislav Moze)

Uvik opušteni, uvik jednostavni, uvik sa smislom za humor. Okolnosti se mijenjaju, ali kod Šarića se nikad ništa ne mijenja, sve je – uvik isto. Upravo je to – ''Uvik isto'' – naziv dokumentarnog filma o Dariju Šariću i njegovoj obitelji koji se u ponedjeljak 20. kolovoza pretpremijerno prikazao na šibenskoj tvrđavi Barone. U režiji Slavice Šnur, ovaj je dokumentarni film pred gledatelje iznio sve vrijednosti koji krase košarkašku obitelj Šarić – mamu Vesnu, tatu Predraga, kćer i sestru Danu te sina i brata Darija. A te se vrijednosti nisu promijenile unatoč velikom sportskom uspjehu tog mladog čovjeka te talentiranog i uspješnog sportaša.

''Uvijek je ostao isti odnos: mama i sestra, tata i sin, mama i sin, tata i kći. Nismo se promijenili, nismo poletjeli u oblake. Živimo normalan život i tako smo ga htjeli prikazati, ovo je stvarno jedna iskrena priča'', rekao je Dario Šarić na samom početku konferencije za medije koja je održana povodom pretpremijernog prikazivanja filma.

Na upit zašto je odlučila snimiti dokumentarni film o obitelji Šarić i koju je poruku njime željela prenijeti, redateljica Slavica Šnur koja je, uz Darija i njegovu obitelj, prisustvovala konferenciji za medije, odgovorila je:

''Ja sam bila impresionirana jednostavnošću tih ljudi i tog momka koji ima tolike uspjehe iza sebe, a dobar je sin, dobar čovjek, dobar brat, tako skroman. Gledajući fotografije, zapazila sam jedan detalj – kada se fotografira s ljudima i s djecom, Dario Šarić se sagne, on ne želi biti veći. On se sa svojih dva metra svaki puta prigne da bi bio isti. To je psihološki detalj kojim me taj dečko dobio.''

''Uvik isto'' zaista je prenio svu jednostavnost i neposrednost ove jedinstvene obitelji. Bilo da jedu za stolom, svi zajedno igraju košarku ili raspravljaju o svakodnevici – uz mnoštvo humora, tipičnog šibenskog temperamenta i podbadanja koje neupućenom promatraču djeluje gotovo kao ruganje – u ovoj obitelji vide se velika ljubav, odanost i poštovanje jednih prema drugima.

Šarići su dokumentarni film pogledali u krugu obitelji i bliskih prijatelja te dogradonačelnika Šibenika Danijela Milete. Gromoglasan smijeh i pljesak okupljenih potvrdio je da su Šarići u filmu točno onakvi kakvi su i u stvarnom životu. Jer, kako kaže redateljica, ona ovaj film nije režirala, već je samo čekala pravu situaciju i davala znak da se kamera upali i zabilježi najosobnije trenutke.

''Ja ne znam postoji li redatelj koji bi ovakve likove mogao izrežirati, to je nemoguće'', uz smijeh je dodala.

Zanimljivo je da je obitelj Šarić ovaj film prvi put pogledala na pretpremijeri. Zadovoljni onime što su vidjeli, nastavili su druženje u dobrom raspoloženju i društvu i nakon projekcije filma. A bili oni zvijezde dokumentarnog filma ili ne, kod njih će zasigurno ostati – uvik isto.

Dokumentarni film ''Uvik isto'' doživjet će svoje premijerno prikazivanje na Vukovar Film Festivalu u petak, 24. kolovoza 2018. Film neće ići u redovnu kino distribuciju i bit će prikazan na odabranim filmskim festivalima, o čemu ćemo nešto više saznati ubrzo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider