Košarka
SPORTOVI
Košarka
pomogao u najtežim trenucima

Ljudina Kobe Bryant: Otkako je nazvao Thomasa, Boston je u seriji 6-0!

Kobe Bryant otišao je u mirovinu prije više od godine dana, no čini se da mu malo nedostaje košarka s obzirom da se odlučio angažirati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od zvijezda do pakla i nazad. Tako se otprilike može nazvati put koji je u posljednjih mjesec dana prevalio omaleni razigravač Boston Celticsa Isaiah Thomas. On je predvodio svoju momčad do prvog mjesta Istočne konferencije NBA lige na koncu regularnog dijela sezone, a onda mu je dan uoči doigravanja u prometnoj nesreći preminula mlađa sestra Chyna.

Unatoč obiteljskoj tragediji, Thomas je nastupio u prve dvije utakmice prve runde protiv Chicago Bullsa, no njegov Boston upisao je dva poraza. Činilo se da bi to mogao biti rani oproštaj od doigravanja za Celticse, no onda je u pauzi između druge i treće utakmice Thomasu zazvonio mobitel, a na zaslonu je pisalo "nepoznati pozivatelj". Kada se javio s druge je strane bio Kobe Bryant!

"Komuniciramo posljednjih nekoliko tjedana. Otkako mi je preminula sestra. Kobe se javio da izrazi svoju sućut, a onda nazvao nakon druge utakmice protiv Bullsa. Jako puno mi je pomogao. Štoviše, zajedno smo preko FaceTimea gledali video utakmice od čak 30 minuta. Objašnjavao mi je neke stvari i rekao na što da obratim pažnju kada gledam snimke utakmica. On gleda na stvari kao nitko drugi u ligi. Njegov način razmišljanja je jedinstven", otkrio je Thomas u razgovoru s novinarima nakon što je Boston slavio protiv Washingtona u drugoj utakmici polufinala.

Njihova komunikacija odvija se na stalnoj bazi prije i nakon svake utakmice, što je odvelo Boston do šest uzastopnih pobjeda u doigravanju, a Thomasa do prosječnog učinka od 28.5 poena, 6.5 asistencija, 3.5 skokova i 45.5 posto šuta iz igre.

"Činjenica da mi se Bryant javio i sam ponudio pomoć mi je i dalje najsnažniji dojam. Sjećam se da sam bio kod kuće u Washingtonu i pričao s njim kada mi je mama prišla i pitala s kime to razgovaram. Morao sam staviti Kobea na čekanje da joj kažem "razgovaram s Kobejem Bryantom". Počela je paničariti nakon toga. Bilo je zabavno", ispričao je Thomas.

Na pitanje novinara u čemu mu točno Bryant pomaže, Isaiah je samo kratko uz osmijeh odgovorio.

"Nema šanse da vam kažem. On to sigurno ne bi volio. No njegov način gledanja na košarku je čudesan".

Boston je izgledao izgubljeno nakon 0-2 protiv Bullsa u prvoj rundi, a onda se Thomasu javio Kobe. Chicago je nakon toga pao s ukupnih 4:2, a sada je Washington u "rupi" od 0-2 uoči utakmice u glavnom gradu SAD-a. Hoće li se čudesna serija Celticsa nastaviti saznat ćemo u ranojutarnjim satima petka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider