Košarka
SPORTOVI
Košarka
zaigrao 24 sata nakon sestrine smrti

Tragedija, suze i nadljudski napor Thomasa obišli svijet

Jedan od najboljih igrača NBA sezone Isaiah Thomas prolazi kroz najteže dane svog života. Dan uoči početka doigravanja poginula mu je mlađa sestra.

Superčovjek! Kako drugačije opisati razigravača Boston Celticsa Isaiaha Thomasa koji je zaigrao u prvoj utakmici doigravanja NBA lige, samo 24 sata nakon što je saznao da mu je sestra preminula u prometnoj nesreći. Ne samo da je zaigrao već je bio ponajbolji igrač utakmice s 33 poena, šest asistencija i pet skokova, ali nije uspio odvesti Boston do pobjede protiv Chicago Bullsa (102:106).

Trener Bostona Brad Stevens ponudio je Thomasu da propusti utakmicu i u miru oplakuje smrt 22-godišnje sestre Chyne, ali omaleni, 175 centimetara visoki, Isaiah je to odbio.

"Igrat će", izgovorio je sportski novinar u najavi utakmice.

Ne postoji osoba na ovome svijetu da je upoznata sa situacijom, te da je u tom trenutku ostala ravnodušna. Uoči utakmice Thomas nije šutirao sa suigračima nego je snimljen kako u prvom redu tribina sjedi i plače. Utjehu mu je pružao Avery Bradley, a tu je situaciju kontroverzni Charles Barkley prokomentirao ovako:

"Ne osjećam se ugodno gledajući Thomasa kako plače. To mi govori da nije mentalno spreman. Ne osjećam se ugodno zbog njega".

Ta izjava podigla je mnogo prašine na društvenim mrežama, iako nije bila zlonamjerna od Barkleyja koji je u svom životu izgubio dvojicu braće.

Stiglo je vrijeme da momčadi istrče na parket, a kamera je u tunelu uhvatila trenutak kada hrabri Thomas izvodi svoje suigrače ispred ispunjene dvorane.

TD Garden bio je miran kao nikada prije na predstavljanju igrača, sve dok nije stigao red da spiker prozove ime Isaiah Thomas. Do posljednjem mjesta ispunjena dvorana eksplodirala je u trenutku kada se na monitoru pojavilo ime Isaiahe, koji je vidljivo nemjerljivom količinom boli ustao i krenuo na parket.

Na tenisicama je imao ispisano R.I.P. Lill Sis (rest in peace - počivaj u miru malena sestrice) i datum tragedije. Vjerojatno je i dio Chicago Bullsa želio da Thomas odvede Boston do pobjede nakon svega, ali to se nije dogodilo.

Ništa i nitko ne može vratiti vrijeme i promijeniti to što se dogodilo. Thomas je toga bio svjestan, ali svejedno je odlučio zaigrati. Nadljudskim je naporom pružio čudesnu utakmicu i dao sve što je imao da odvede Celticse do pobjede.

"Perspektiva cijele situacije nas jako pogađa. Nisam samo ponosan na trud svoje momčadi, već i na način na koji ga je podržala. Bio je čudesan. On je predivna osoba, čudesan igrač, a dani koji su pred njim neće biti ništa lakši od današnjeg. Ali, on je na parketu ostao isti", rekao je trener Brad Stevens.

"Večeras je igrao za sestru. Igrao je za obitelj. Kao njegovi suigrači iznimno to cijenimo. On je nevjerojatan košarkaš i predivna osoba. Mi kao suigrači ćemo nastaviti borit se svaku večer za njega", rekao je njegov dobar prijatelj Avery Bradley.

Minuta šutnje održana je za Chynu netom prije utakmice, a onda se pred sami kraj dvoranom prolomio jedan glas:

"Volimo te Isaiah".

Ubrzo je uslijedio 10-ak tisuća drugih glasova koji su pružili podršku najboljem igraču Celticsa u najtežim trenucima njegovog života.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider