Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trostruki prvak Europe

Košarkaški velikan traži novog vlasnika: Grad pušta u prodaju kontrolni paket dionica

KK Split traži novog vlasnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

KK Split traži novog vlasnika, cilj je da klub postane neovisan od gradskog proračuna. Naime, još su se prošle godine vodile velike bitke hoće li klub dobiti novac od grada i zaslužuje li uopće, a danas je objavljeno da klub izlazi na tržište i traži privatnog investitora.

gol expired Dugo smo ih zazivali, a sada napokon dolaze: Strani suci stižu u HNL! divider

''Temeljem odluke Gradskog vijeća o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za ulaganje u KK Split te prodaji dionica kluba, danas je raspisan međunarodni javni poziv čime je pokrenut proces odabira strateškog partnera. Najpovoljniji ponuditelj bit će predložen Vijeću'', objavljeno je danas na stranicama Grada Splita.

Grad Split je raspisao Međunarodni natječaj kojim pušta u prodaju 113.759 dionica u prodaju po cijeni jedne dionice od 250 kuna. Ukupan broj dionica kluba je 179.852, a u gradskom vlasništvu je 158.723 dionice.

Gradu bi dakle ostalo 45 tisuća dionica, dok bi kontrolni paket prodali investitoru.

gol expired Gorica se oglasila o Kaliku: "Ovo su neetične radnje, on je naš igrač!" divider

Početni iznos cijene za stjecanje dionica koje se puštaju u prodaju je 4 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke. Rok za predaju ponuda je do 14. rujna 2022. godine do 15 sati.

KK Split, odnosno Jugoplastika, odnosno POP 84 tri puta je zaredom bio prvak Europe 1989., 1990. i 1991.. Slavni žuti dres nosili su brojni velikani naše košarke između kojih se najviše ističu Toni Kukoč, Dino Rađa, Nikola Vujčić, Nikša Prkačin i mnogi drugi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider