Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PORUKA HAJDUKU

Gorica se oglasila o Kaliku: "Ovo su neetične radnje, on je naš igrač!"

Nastavlja se trakavica oko potencijalnog napuštanja NK Gorice od strane veznjaka Anthonyja Kalika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih dana pobliže smo pratili situaciju oko ponajboljeg nogometaša Gorice, Anthonyja Kalika, koji je na listi želja Hajduka i koji je zapravo u svoju trenutačnu momčad i došao iz redova splitskog kluba.

Kroz medije se provukla priča kako Gorica nije spremna pustiti Kalika, što je rezultiralo buntom od strane igrača, inače velikog Hajdukovca, kojem je želja još jednom pokušati se nametnuti u voljenom klubu.

Gorica se odlučila obratiti putem medija

O tome se govorilo i u posljednjoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

Priču su sad pokušali rasčistiti iz kluba putem službenog priopćenja izvršnog odbora. Njega prenosimo u izvornom obliku.

 "Izvršni odbor HNK Gorice razmatrao je na sjednici održanoj 22. kolovoza 2022. godine slučaj Anthonyja Kalika i njegov navodni transfer u HNK Hajduk. IO je zaključio kako je Anthony Kalik igrač HNK Gorice dok god je na snazi s njim sklopljen ugovor.

HNK Gorica nije inicirala medijske napise o navodnom transferu Kalika u HNK Hajduk kao niti bilo koje druge informacije, polu informacije ili dezinformacije koje bi na bilo koji način diskreditirale ovaj potencijalni transfer ili odnose dvaju klubova. Tako će biti i nadalje.

Kalik je nekoliko dana bio izvan Velike Gorice i nije bio nazočan na treninzima. Vratio se iznenada kako je i otišao. Sada ponovno trenira i na raspolaganju je treneru Samiru Toplaku. Međutim, u pozadini tog transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi.

HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju. Naš klub će kao i do sada nastaviti djelovati otvoreno prema svima, vođen etičnošću i propisima koji reguliraju naše djelovanje. No, istodobno ćemo učiniti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub od neetičnih, nemoralnih i nezakonitih aktivnosti.

Posebno ćemo paziti na zaštitu klupskog digniteta kojeg smo svi skupa gradili proteklih 13 godina i nećemo dozvoliti nikome da se prema HNK Gorici odnosi s podcjenjivanjem. IO je dobio uvid u prethodnu komunikaciju koja nedvosmisleno dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti suprotne propisima, a koje idu na štetu našeg kluba.

Zbog toga IO HNK Gorice daje potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnku da u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio naš klub. Ova odluka, međutim, ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je, naravno, ostvariv do kraja prijelaznog roka."

Potreban je dijalog klubova

Do kraja prijelaznog roka preostalo je još dovoljno vremena da se po pitanju ovog transfera nešto riješi. No, prvi korak morat će biti prestanak komunikacije preko medija i prelazak na otvoreni dijalog između klubova.

Gledajući kakvi su trenutačni odnosi između Hajduka i Gorice, ne možemo biti sigurni kad bi se to moglo odraditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider