Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeti odnosi

Što se krije u pozadini slučaja Kalik? ''Postoji povijest odnosa Hajduka i Gorice''

U podcastu Utakmicu po utakmicu bilo je riječ i o slučaju Anthonyja Kalika.

Jedna od vrućih tema u hrvatskom nogometu je i suspenzija Anthonyja Kalika u 6. kolu od strane kluba zbog odbijanja treniranja i nezadovoljstva igrača jer je odbijena ponuda Hajduka za povratnički transfer na Poljud.

O ovoj temi dosta se govorilo u podcastu Utakmicu po utakmicu.

''Ako je istina da su nudili 70 tisuća eura Gorici, onda je to jako malo. Igor kima glavom i kaže da nije istina. Ako su nudili 150 tisuća, to mi se i dalje čini malo'', smatra Mateo Pukšar.

Valentina Miletić smatra kako je Gorica ispravno postupila stopiravši transfer jer im Kalik itekako treba.

''Nanjušili su da pored Rijeke i Osijeka mogu izboriti Europu.''

Transfer Kalika

Igor Ćurković pojasnio je kako se tu ipak radi o želji Gorice da što bolje prođe u budućem transferu igrača koji ulazi u posljednju godinu ugovora.

''Glavno pitanje u cijeloj priči je to je li Hajduk jedini zainteresiran, a navodno nije, prema neslužbenim izvorima iz Gorice. Onda tu nastaje nezgodna situacija u kojoj Kalik izrazito želi ići u Hajduk, a klubu je možda isplativije da ide u neki drugi klub, pa ga možda prisile na to.''

U javnosti se pojavila netočna informacija kako Hajduku prijeti suspenzija FIFA-e i zabrana transfera u dva prijelazna roka ako Gorica prijavi splitski klub zbog pristupanja Kaliku prije najave klubu. No, ta je priča brzo pala u vodu čak i ako Gorica ima dokaze o nekorektnom postupanju Hajduka.

''Mogu ga tužiti jedino Disciplinskoj komisiji HNS-a i Hajduk može dobiti neku novčanu kaznu za prvi prekršaj.

''U najgoroj je situaciji je Kalik jer ima potencijala biti lider u ovoj momčadi i odigrati veliku sezonu'', smatra Ivan Ljubić.

Narušeni odnosi Gorice i Hajduka

Da su odnosi Hajduka i Gorice od ranije narušeni nije tajna iako je Hajduk prepustio tom klubu neke svoje igrače uz postotak od budućeg transfera.

''Postoji tu jedna povijest odnosa između Hajduka i Gorice. Bila je tu suradnja poput ustupanja Hajduka Gorici Pršića i Špikića. Postoje klauzule ugovora koje je Gorica napravila s Dinamom kad su Čabraja i Špikić odlazili. U tom paketu je prezentirano da je Čabraja četiri puta skuplji igrač od Špikića. Je li baš Čabraja četiri puta bolji igrač od Špikića? Nije'', pojasnio je Ćurković i zaključio:

''Tu postoji ta povijesti odnosa i sad se sve nagomilalo i došlo do točke usijanja u kojoj će najveća žrtva ispasti Kalik.''

Raspravu o Kaliku pogledajte u videu na vrhu članka, a ispod teksta pogledajte cijeli podcast Utakmicu po utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider