Košarka
SPORTOVI
Košarka
DOMAĆINI IMALI POGURANAC?

Još jedna reprezentacija poludjela na suđenje u utakmici protiv Nijemaca: "Igrali smo pet protiv osam!"

Košarkaši Njemačke izborili su četvrtfinale Eurobasketa nakon pobjede nad Crnom Gorom, čiji su igrači i izbornik zgroženi suđenjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško se na poluvremenu utakmice osmine finale Eurobasketa između Njemačke i Crne Gore mogla očekivati drama do kraja susreta. Otišli su domaćini na odmor s rezultatom 48:24, da bi tricom na početku drugom dijela otišli na svojih najvećih 27 poena prednosti.

No, zahvaljujući velikim naporima crnogorskih igrača, oni su u samoj završnici uspjeli smanjiti na samo tri poena. Krenuli su zapravo već u trećoj, kad su serijom 13:0 smanjili na 51:37. Vratili su se Nijemci na do kraja četvrtine na prednost 67:50, no u posljednjoj su Crnogorci dali još gasa.

Crnogorci gnjevni na suđenje, a nisu jedini

Malim serijama polako su topili prednost Nijemaca, da bi u posljednje dvije minute došla serija 6:0 i ubačaj Vladimira Mihailovića za 80:77 samo 26 sekundi do kraja. A onda je Perryju svirana nesportska i tu je utakmica prelomljena.

gol expired Nakon dramatične utakmice Litve i Španjolske saznali smo potencijalnog protivnika Hrvatske u četvrtfinalu divider

"Odigrali smo užasno prvo poluvrijeme, a onda smo u drugom poluvremenu zaigrali zonsku obranu i vratili. Međutim, tad se dogodilo ono što smo već vidjeli i što nas prati od početka prvenstva. Igrali smo pet na osam, a ionako imamo skraćenu rotaciju. Bilo je dosta čudnih odluka, svaka sporna koja je išla na stranu Njemačke gledala se, a naša nijedna. Ne krivim suce, mi smo krivi zbog slabog prvog dijela", rekao je nakon utakmice izbornik Crne Gore Boško Radović, a unatoč posljednjoj rečenici nije mogao sakriti gnjev.

Nezadovoljstvo su, po mnogim analitičarima i medijima apsolutno legitimno, izražavali i košarkaši Crne Gore. No, nažalost po njih, mogli su samo to.

Nijemci vjerojatno na Grke

Ovo nisu prvi prigovori na suđenje na utakmicama Njemačke. Protiv Litve se čak dogodila velika od strane FIBA-e potvrđena pogreška, kad Litva nije dobila slobodno bacanje nakon tehničke pogreške za Njemačku, uz kriterij na koji su također postojali kritike. Nezadovoljstvo suđenjem u ključnim trenucima pokazali su i iz Bosne i Hercegovine.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom današnjeg susreta Grčke i Češke. Moramo se pitati kakvo će tada biti suđenje jer prigovora na domaćinski pristup je sad već uistinu velik broj. No, Nijemci su među osam najboljih, a izjavljuju kako nemaju namjeru tu stati. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider