Košarka
SPORTOVI
Košarka
OVO NITKO NIJE ISPUSTIO

Jokić i Murray na pragu izbacivanja Lakersa: LeBronu Jamesu ovo nikad nitko nije napravio

Denver Nuggetsi imaju 3-0 vodstvo protiv Lakersa u finalu Zapadne konferencije.

Nikola Jokić i LeBron James (Foto: Afp)

Nakon prve dvije pobjede na svom parketu u Denveru Nuggetsi su slavili i u Los Angelesu kod Lakersa sa 119-108 i tako poveli 3-0 u finalu Zapadne konferencije NBA doigravanja.

Ponovo je s 37 poena briljirao Jamal Murray, koji je od Nikole Jokića u ovom finalu preuzeo ulogu najboljeg igrača Denvera. Čak je 30 od svojih 37 koševa postigao u prvom poluvremenu, a Nikola Jokić zabio je 15 poena u zadnjoj četvrtini. Dvostruki MVP utakmicu je završio s 24 poena, osam asistencija i šest skokova.

Srpski centar stigao je tako na prag toliko sanjanog finala NBA lige jer nitko u povijesti, u prijašnjih 149 puta, nije u doigravanju izgubio prednost od 3-0.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Denvera u doigravanju nakon što je u polufinalu izbacio još jednog konkurenta za naslov, Phoenix Sunse s 4-2.

LeBron vjeruje u preokret koji nikad nitko nije napravio

Lakerse je predvodio Anthony Davis s 28 poena i 18 skokova. LeBron James dodao je 23 ubačaja, 12 asistencija i sedam skokova, a Austin Reaves 23 koševa i sedam skokova.

LeBron James nikad u svojoj dugoj i bogatoj karijeri nije gubio 3-0 u play-offu, ne računajući samo finale. Mladi LeBron još je tamo prije 15 godina u finalu pometen s Clevelandom od San Antonio Spursa 2007. godine.

U ponedjeljak se igra četvrta utakmica u Los Angelesu, a James je nakon poraza izjavio kako i dalje vjeruje u preokret.

Ako to nekim čudom uspije, Lakersi bi ušli u povijest kao prvi koji su to napravili, a LeBronu bi kapu morali skinuti i najveći kritičari. No malo tko vjeruje u takav rasplet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider