Košarka
SPORTOVI
Košarka
luda završnica

Jayson Tatum uz zvuk sirene zabio za pobjedu protiv Netsa u doigravanju

U momčadi Brooklyna najbolji je bio Kyriei Irving s 39 poena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Bostona, Miamia, Phoenixa i MIlwaukeea ubilježili su prve pobjede u utakmicama prvog kruga doigravanja NBA lige.

Košarkaši Bostona svladali su sinoć na svom terenu Brooklyn Netse s 115:114 i poveli s 1:0 u prvom kolu doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

Pobjedu Celticsima u neizvesnoj završnici donio je Jayson Tatum košem uz zvuk sirene.Tatum je bio i najučinkovitiji u pobjedničkoj momčadi s 31 košem, a najbolje su ga pratili Jalen Brown s 23 te Al Horford i Marcus Smart s po 20 poena.

gol expired Ivan Rakitić nakon poraza od Reala prozvao suce: "Pa ne razumijem kako?" divider

U momčadi Brooklyna najbolji je bio Kyriei Irving s 39 poena, Kevin Durant je zabio 23, ali je pogodio samo devet od 24 šuta iz igre, dok je Slovenac Goran Dragić utakmicu završio s 14 poena.

Boston Garden je bio vrlo neprijateljski raspoložen prema Irvingu, dijelom i zbog njegova neuspjelog boravka u Bostonu (2017-2019), a košarkaš Netsa uzvratio je koševima i pokazivanjem srednjeg pesta.

“Govorimo o tipu koji je imao pobjednički šut u finalu 2016. s Clevelandom protiv Golden Statea, koji je bio na Olimpijskim igrama... Ne znam postoji li okruženje koje će ga činiti nervoznim“, rekao je trener Steve Nash.

gol expired VIDEO PSG slavio u derbiju protiv Marseillea, Ćaleta-Car se pridružio Neymaru i Mbappeu divider

Druga utakmica ove serije igra se u noći između srijede i četvrtka.

Prva momčad lige i Zapada Phoenix Sunsi poveli su s 1:0 u prvom kolu Zapadne konferencije protiv New Orleansa, svladavši ih na svom parketu 110-99. Phoenix je vodio cijelo vrijeme, imlai su i 23 poena prednosti, ali se New Orleans do kraja trećeg dijela utakmice približio na 79:71.

Tada je na scenu stupio Chris Paul koji je u posljednjoj dionici postigao 19 od svojih 30 poena. Devin Booker dodao je 25 koševa za pobjedničku momčad, a DeAndre Eaton 21 ubačaj. New Orleans je predvodio CJ McCollum s 25 poena, dok su Brandon Ingram i Jonas Valanciunas postigli po 18 poena, a Valanciunas je dodao 25 ​​skokova. Druga utakmica na rasporedu je u noći između utorka i srijede.

gol expired VIDEO Novi epski povratak i preokret Reala: Benzema donio pobjedu i vjerojatno naslov prvaka divider

Aktualni prvaci Milwaukee Bucksi svladali su Chicago na svom terenu s 93-86 i poveli s 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Istoka. Branitelje naslova do pobjede je predvodio Giannis Antetokoumpo, koji je postigao 27 poena uz 16 skokova, Brooke Lopez je dodao 18, a Jru Holliday 15 poena. U redovima Bullsa najbolji je bio Nikola Vučević s 24 poena i 17 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider