Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Sretan sam zbog ZUA''

Briljantna večer Ivice Zupca: Za 20 minuta ispisao povijest Clippersa i oduševio trenera i suigrače

LA Clippersi upisali su šestu pobjedu zaredom, svladavši u gostima Houston Rocketse, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac odigrao je odličnu utakmicu i upisao svoj sedmi double-double ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Los Angeles Clippersi slavili su protiv Houston Rocketsa u četvrtak navečer sa 120:105, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac ostvario je najbolji učinak sezone od 17 poena i 12 skokova uz stopostotni šut iz igre (6/6). Osim što je ubacio najviše poena ove sezone, Zubac je postao prvi igrač u povijesti Clippersa koji je uspio doći do 17+ poena i 12+ skokova za manje od 21 minute.

22-godišnji centar nije najeksplozivniji igrač Clippersa, ali se odlično snašao na nisku petorku Houstona i iskoristio svoju visinu kako bi doprinio momčadi. Odigrao je hrabru i sjajnu utakmicu te došao do prvog double-doublea nakon 14. siječnja.

''Zaista sam sretan zbog Zua'', rekao je trener Doc Rivers.

Na pitanje zašto je bilo važno da se Clippersi drže svoje uobičajene petorke, a ne da igraju po Houstonovim uvjetima s niskom postavom, Paul George bio je izravan.

''Mi smo Clippersi. Oni su Rocketsi. Oni će igrati svoju igru, a mi svoju'', rekao je Geroge, koji je završio utakmicu s 13 poena.

Najbolji u redovima Clippersa bio je Kawhi Leonard s 25 poena, a Montrezl Harrell upisao je double-double s 19 koševa i deset skokova. S druge strane, Rocketsi su promašili 20 uzastopnih trica te u jednom trenutku zaostajali i 30 razlike. Kod Houstona je najviše ubacio Russell Westbrook, ali za 29 poena mu je bilo potrebno čak 27 šutova, dok je James Harden završio sa 16 poena i 17 pokušaja iz igre.

gol expired Bender dobio novi ugovor u momčadi koja je obilježila NBA ligu u posljednjih pet godina divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider