Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slavili u gostima

Hrvatski košarkaši teškom mukom slomili autsajdera: Gubili sve do posljednje četvrtine

Hrvatska je pobijedila Švicarsku u pretkvalifikacijama za Eurobasket.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 5. kola skupine E pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, Hrvatska je u Fribourgu pobijedila Švicarsku sa 64-56.

Švicarska je vodila tri četvrtine, u pojedinim trenucima je imala i 10 koševa viška, no hrvatska vrsta je u posljednjoj četvrtini okrenula rezultat i stigla do pobjede. Bila je ovo peta utakmica Hrvatske u skupini E pretkvalifikacija i četvrta pobjeda, a isti omjer ima i vodeća Poljska koja ima bolji međusobni omjer.

Domaćin je odlično otvorio susret i vrlo brzo je poveo sa 7-0, no Hrvatska je uzvratila s pet koševa u nizu. Uslijedila je nova serija Švicaraca koji su nakon osam minuta imali +8 (18-10), a na koncu prve četvrtine 21-13.

Na otvaranju druge dionice Švicarska je imala i 10 koševa prednosti (23-13). Hrvatska se mučila, ali je uspjela smanjiti na tri koša minusa (33-30), međutim, na odmor se otišlo sa 38-32 za Švicarsku.

Hrvatska proradila u posljednjoj četvrtini

Domaćin je u trećoj dionici ponovo imo osjetnih +8 (45-37), ali su odabranici Aleksandra Petrovića smanjili na samo dva koša zaostatka (49-47).

Hrvatska je napokon proradila u posljednjoj četvrtini. U 33. minuti Hrvatska je prvi puta u susretu povela (52-51), četiri i pol minute prije kraja stigla i do devet razlike (62-53), a potom i do +11 (64-53). Na koncu je Hrvatska pobijedila sa 64-56.

Vlatak Peras, Krešimir Antolić, Mirko Barišić i Amra Peternel Antolić ponudio ostavku? Barišić računa na podršku Boysa, a on je doveo Mamića i oduvijek je gazda iz sjene divider

U pobjedničkom sastavu najefikasniji su bili Roko Prkačin sa 15 koševa i osam skokova i Toni Nakić sa 14 koševa i četiri skoka. Antonio Jordano je dodao sedam koševa, a Danko Branković šest koševa i osam skokova.

Kod Švicaraca najefikasniji su bili Anthony Polite i Paul Gravet sa po 11 koševa, dok je Selim Fofana ubacio 10 koševa.

Poljaci nisu dopustili iznenađenje

U drugom susretu večeri Poljska nije dozvolila nikakvo iznenađenje pobijedivši Austriju sa 87-72.

Kod Poljaka najefikasniji je bio Aleksander Balcerowski sa 25 koševa i osam skokova, a na suprotnoj strani Rašid Mahalbašić sa 22 koša.

Jutro nakon švicarskog susreta reprezentacija leti za Split gdje će Hrvatska u posljednjem kolu ugostiti Austriju u nedjelju, 26. veljače s početkom u 18:00. U drugom susretu sastaju se Švicarska i Poljska.

Bad Blue Boysi na Maksimiru Boysi posjetili Maksimir i preuzeli stvari u svoje ruke: Pokazali da nisu na prodaju i opet imaju povijesnu ulogu! divider

Na ljestvici skupine vodi Poljska s devet bodova koliko ima i Hrvatska, no Poljaci su prvi zbog boljeg međusobnog omjera. Švicarska je na sedam bodova, a Austrija je na začelju s pet bodova.

Prvo mjesto donosi plasman u kvalifikacije za EuroBasket, a drugo u nastavak pretkvalifikacija koje su na rasporedu na ljeto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider