Košarka
SPORTOVI
Košarka
Iznio zanimljiv podatak

Hrvatski košarkaš otkrio kako je talijanski izbornik nasamario Srbiju

Italija je izbacila Srbiju u osmini finala Eurobasketa 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpska košarkaška reprezentacija, jedan od najvećih favorita za osvajanje Eurobasketa 2022, senzacionalno je eliminirana već u osmini finala od Italije sa 94:86.

Očekivanja su bila velika, kovali su se planovi o osvajanju medalju, ali onda je uslijedio hladan tuš. Izazvalo je to lavinu negativnih reakcija u srpskim medijima, koji su, vrući poslije poraza, to prozvali brukom desetljeća, sramotom, ali i novim šamarom za srpsku košarku.

Dan kasnije zaziva se smjena izbornika Svetislava Pešića, ali i posebno izdvaja uloga ekscentričnog talijanskog izbornika Gianmarca Pozzecca koji je pošteno nasamario Srbiju.

Skakao je na svaku sudačku odluku, radio pritisak, ali i isprovocirao isključenje nakon kojeg je priredio pravi šou u dvorani. Bacao se po podu, klečao, nikako nije htio otići u svlačionicu.

gol expired VIDEO Talijanski izbornik ludovao protiv Srbije, a snimka s Giannisom obišla košarkaški svijet divider

Pokušali su ga pomoćnici smiriti, izgledalo je kao da će svakog trenutka napraviti još veći incident, ali samo je priredio još veće ludilo na parketu i tribinama. Motivirao je momčad, ali i navijače u dvorani koji su nosili košarkaše do velike pobjede.

No to nije dio samo njegovog vatrenog temperamenta, već i dio njegove taktike, što je hrvatski košarkaš Miro Bilan zanimljivo objasnio u objavi na svom Twitter profilu. Iznio je sljedeći podatak:

"Tijekom dvije godine igranja u Dinamu Sassariju, Pozzecco je isključen osam puta i svaki put ga je mijenjao Edoardo Casalone, a skor je u tom slučaju bio 8:0. Bravo", napisao je Bilan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider