Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Jeste li vidjeli ovo?

VIDEO Talijanski izbornik ludovao protiv Srbije, a snimka s Giannisom obišla košarkaški svijet

Gianmarco Pozzecco jedna je od najluđih priča EuroBasketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako i ne pratite europsku košarku detaljno, sigurno se sjećate ekscentričnog Gianmarca Pozzecca, nekadašnjeg člana talijanske reprezentacije koja se okitila olimpijskim srebrom, a ne tako davno i pomoćnika Veljka Mršića na klupi nekad zagrebačke Cedevite.

To je onaj koji je uvijek divljao po terenu, kao košarkaš i kao trener. Nije drukčiji ni danas kao izbornik Italije, s kojom je na EuroBasketu pobijedio Hrvatsku u Milanu, a onda i napravio senzaciju izbacivši Srbiju već u osmini finala.

Zanimljivo, klupu reprezentacije preuzeo je početkom ovog ljeta nakon što je otišao s klupe Milana, u kojem je bio opet, prvi put nakon Cedevite, tek pomoćnik, ovaj put Ettorea Messine.

gol expired Apsolutno nevjerojatno: Samo jedan koš manje nedostajao da se dogodi jedno od najvećih čuda u povijesti košarke divider

Gianmarco Pozzecco nije se promijenio. Štoviše, čovjek iz Trsta izgleda luđi nego ikad. Protiv Hrvatske je kasnio na minute odmora jer bi vodio navijanje i dizao atmosferu domaćih navijača.

Njegovi pomoćnici su ga obuzdavali, čak su mu morali objašnjavati zašto treba odigrati onih 0,6 do kraja zbog kruga koji se kasnije stvorio.

Dignuo momčad isključenjem pa ludovao

Protiv Srbije je isključen u stilu Ace Petrovića u svrhu ''galvaniziranja'' momčadi. I uspio je. Srpski mediji zamjeraju svojem izborniku Pešiću što nije napravio isto i trećoj četvrtini i slave potez Talijana.

Ludovanju bivšeg Mršićeva pomoćnika tu nije bio kraj. Nakon isključenja bacao se po podu, klečao, nije htio u svlačionicu. Njegovi su ga pomoćnici pokušali smiriti, izgledalo je kao da je na rubu incidenta, ali ništa nije pomoglo.

A onda je u tunelu nastala snimka koja je obišla košarkaški svijet. Pozzecco je razulareno trčao tunelom i naletio na Giannisa Antetokounmpa. Skočio je NBA zvijezdu, koja se počela smijati. Što drugo napraviti kad je kraj vas ludi Pozzecco.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider