Košarka
SPORTOVI
Košarka
izbornik zadovoljan

Nakon sjajnog iskustva na Ljetnoj NBA ligi, Hrvatska putuje u Kinu na nova iskušenja

Nakon SAD-a i Ljetne lige, reprezentacija Hrvatske odlazi u Kinu gdje ju očekuju tri prijateljske utakmice.

Veljko Mršić na Ljetnoj ligi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pod budnom paskom izbornika Veljka Mršića i predsjednika Saveza Stojka Vrankovića reprezentacija se pripremila za odlazak u Kinu, a sve to nakon prvog djela ljetne akcije u kojoj izbornik provjerava širok krug igrača i traži najbolje za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021. godine.

Hrvatska reprezentacija je u SAD-u, u sklopu Ljetne NBA lige, ubilježila 5 poraza. Protiv Pistonsa i Netsa je izgubila 16 razlike, zatim sa po 8 u dvobojima protiv Mavericksa i Thundera. Rezultatski najbolji nastup odrađen je u drugoj utakmici protiv Oklahome City Thundera, koju je Hrvatska izgubila s pola koša razlike.

"Postavili smo cilj da uspostavimo jednu kulturu rada na jednom visokom nivou. To smo dobili. Što se tiče igračkog djela, tamo smo zabilježili pet poraza, međutim, bili smo konkurentni na svim utakmica", kazao je izbornik Veljko Mršić.

Antonio Vranković (Foto: AFP) Hrvatska imala šut za pobjedu protiv NBA momčadi divider

"Tri utakmice smo imali čak priliku i pobijediti, tako da sam jako zadovoljan. Ono što je najvažnije, dobili smo jednu grupu igrača na koje se možemo osloniti u svakom trenutku, 5-6 igrača koje ćemo sigurno koristiti u ovim kvalifikacijama koje su nam bitne za Europsko prvenstvo", dodao je izbornik.

"Predivno iskustvo igrati protiv takvih NBA momčadi, igrača, osjetiti taj nivo, tu razinu brzine, skočnosti i snage u svakom duelu, stvarno je predivno. I to je jedan podstreh da radiš bolje cijelu sezonu, da pokušaš doći na taj njihov nivo, jer onda ćeš sigurno biti duplo bolji igrač", rekao je Roko Rogić, jedan od sudionika na parketu.

Luka Babić i Džanan Musa (Foto: AFP) Hrvatska upisala drugi poraz u Ljetnoj ligi: Raspad sustava u četvrtoj četvrtini divider

Među igračima koji se bore za status reprezentativca u spomenutim kvalifikacijama bio je sin legendarnog Stojka Vrankovića.

"Svi znamo da će biti samo par mjesta u reprezentacije kad se pridruže ovi ostali igrači, a svi se borimo. Svaki dan je borba i čekamo", kazao je mladi Vranković.

* Je li lakše ili teže kad si još pri tom sin predsjednika Saveza?

"Pokušavam ne razmišljati o tome. Tu su ljudi da me podsjete, ali ne zamaram se previše time. Igram svoju košarku, tu sa svojom ekipom i to je to."

Sada slijede prijateljske utakmice u Kini. Hrvatska će igrati protiv Kine, Latvije i Tunisa.

Željko Šakić (Foto: AFP) Najbolja predstava i četvrti poraz Hrvatske na Ljetnoj ligi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider