Košarka
SPORTOVI
Košarka
15 poena Rogića

Najbolja predstava i četvrti poraz Hrvatske na Ljetnoj ligi

Hrvatski košarkaši doživjeli su i četvrti poraz na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu, gdje su ih u srijedu nadigrali Dallas Mavericksi sa 79-71 (19-17, 22-8, 20-21, 18-25).

Željko Šakić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Roko Rogić je s 15 koševa i šest asistencija predvodio strijelce Hrvatske, dok su po 12 poena ubacili Pavle Marčinković, Antonio Vranković i Mateo Drežnjak. Shayne Whittington s 19 koševa i Josh Reaves sa 15 bili su najbolji strijelci Dallasa, koji je u Las Vegasu ostvario tri pobjede uz jedan poraz.

Izabranicima Veljka Mršića ostala je još jedna utakmica, a ime suparnika u utješnom dijelu turnira doznat će po završetku svih dvoboja osnovnog dijela.

Nakon uvjerljivih poraza od Detroit Pistonsa (96-80) i Brooklyn Netsa (74-58), hrvatski košarkaši su u druga dva nastupa pružili znatno žešći otpor Oklahoma City Thunderu ( 84-76) i Dallasu (79-71).

Protiv Mavericksa Hrvatsku je skupo koštala druga četvrtina u kojoj je Dallas primio samo osam koševa te na poluvrijeme otišao sa 16 koševa prednosti (41-25). Uz nekoliko pozitivnih serija u drugom poluvremenu, hrvatska reprezentacija je učinila dvoboj neizvjesnim, a nakon trice Željka Šakića i pogođenih bacanja Roka Rogića prednost Dallasa svedena je na samo četiri koša za posljednjih 60 sekundi utakmice. Ipak, Mavsi su uspjeli završnom serijom 4-0 izbjeći potpunu neizvjesnost u završnici.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider