Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mavra i Filipović najbolji

Hrvatska bolja od slabašne Austrije u Splitu, ali mora u dodatni krug pretkvalifikacija

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je 84:74 protiv Austrije u sklopu pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine.

Aco Petrović (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je posljednjeg, 6. kola skupine F pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine u Splitu svladala Austriju s 84:74 (23:19, 27:17, 21:20, 13:18), ali je ipak završila na drugom mjestu u skupini te će tijekom ljeta morati igrati novu rundu pretkvalifikacija.

Bakljada Derbi je sa sigurnosnog aspekta bio jedan od mirnijih: Pogledajte navijačke brojke divider

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala s pet pobjeda i jednim porazom, no isti je omjer ostvarila i Poljska, koja je u nedjelju kao gost nadigrala Švicarsku s 80:70 (21:27, 14:15, 23:16, 22:12), a kako je u međusobnim dvobojima Poljska ostvarila pobjedu s većom razlikom od Hrvatske Poljaci su izborili nastup u kvalifikacijama. Švicarska je završila na trećem mjestu u skupini sa 2-4, dok je Austrija na dnu sa 0-6.

Osijek - Varaždin Varaždinski povratnik srušio Osijek: Pomsu gori pod nogama, treće mjesto dovedeno u pitanje! divider

Protiv slabašne Austrije Hrvatska je u dvoboj ušla dekoncentrirano, primila dvije trice na samom startu te je Austrija nakon prve tri minute čak imala i prednost od 10:2.

Srećom, kada se umorio najbolji austrijski igrač Mahalbašić Hrvatska je uspjela preokrenuti, u 9. minuti stići do prvog vodstva 18:17, a odličnim otvaranjem druge četvrtine ostvariti i prednost 36:21. Austrija se primakla na 36:30, a tada je Toni Nakić spojio tri trice zaredom i Hrvatska je na odmor otišla s vodstvom 50:36.

Dalot i Varane Ten Hag podigao svoj prvi trofej na klupi Uniteda: Newcastle slomili u samo šest minuta divider

U nastavku dvoboja Hrvatska je mirno održavala dvoznamenkastu prednost.

Goran Filipović sa 17 i Dominik Mavra sa 16 koševa predvodili su Hrvatsku, dok je Rašid Mahalbašić ubacio 21 poen za Austriju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider