Košarka
SPORTOVI
Košarka
6/6 za tri poena

Hrvati odlični nakon All-stara: Bogdanović nepogrešiv, Zubac upisao novi double-double

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac sinoć su odigrali odlične utakmice za svoje klubove.

Bojan Bogdanović (Foto: Afp)

Nakon odrađenog All Star vikenda, nastavlja se NBA sezona. Na programu je bilo 12 susreta, a nastupila su i tri hrvatska košarkaša Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, te Dario Šarić.

Bojan Bogdanović pružio je sjajnu predstavu u pobjedi New York Knicksa na gostovanju kod Philadelphia 76ersa sa 110:96.

Hrvatski košarkaš je predvodio Knickse postigavši 22 koša pogodivši pritom šest trica iz šest pokušaja za 24 minute provedene na parketu Wells Fargo Center. "Babo" je bio posebno "vruć" u drugoj četvrtini u kojoj je zabio pet trica. Dodao je i dva koša, te tri ukradene lopte.

Legija Varšava Brutalna koreografija navijača Legije: Uništili su UEFA-u jednim potezom divider

"Bogdanović je bio sjajan," kazao je Tom Thibodeau, trener Knicksa nakon što je njegova momčad prekinula niz od četiri poraza.

Jalen Brunson je dodao 21 koš uz 12 asistencija, Josh Hart je upisao 18 koševa i 12 skokova, a Precious Achiuwa 18 koševa i 11 skokova.

Tyrese Maxey predvodio je Sixerse sa 35 koševa, a Buddy Hield i Kelly Oubre Jr. dodali su po 14 koševa. New York se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu Istoka sa 34 pobjede i 22 poraza, dok su Sixersi na stepenicu niže sa skorom 32-23.

Dinamo - Betis Puni se maksimirska blagajna: Evo koliko je Dinamo zaradio prolaskom u osminu finala divider

Odličnu predstavu pružio je i Ivica Zubac u dresu LA Clippersa, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Oklahoma City Thundera. Domaćin je na koncu slavio sa 129:107.

Oklahoma je ovom pobjedom zadražala drugu poziciju na Zapadu (38-17) ispred Clippersa (36-18).

Zubac s novom efikasnom partijom

Zubac je za 29 minuta upisao novi double double - 13 koševa i 12 skokova uz po jednu asistenciju i blokadu. Najefikasniji kod Clippersa bio je Kawhi Leonard sa 20 koševa, dok je Norman Powell ubacio 19 koševa. Na pobjedničkoj strani najefikasniji su bili Shai Gilgeous-Alexander sa 31 košem i osam asistencija, Lu Dort je dodao 19 koševa, a Jalen Williams 18.

Sinoć je nastupio i Dario Šarić koji je u dresi Golden State Warriorsa slavio 128:110 protiv LA Lakersa.

Takuro Kaneko Dinamo opet vuče hrvatski nogomet, Modri drže koeficijent i guraju nas prema top 20! divider

Šarić je igrao 15 minuta upisavši po četiri koša, skoka i asistencije. Warriorse je do pobjede vukao Stephen Curry sa 32 koša i osam asistencija. Curry je time postao osmi igrač u povijesti NBA lige s najmanje 23.000 koševa i 6.000 asistencija, pridruživši se LeBronu Jamesu, Russellu Westbrooku, Kobeu Bryantu, Jamesu Hardenu, Oscaru Robertsonu, Jerryju Westu i Johnu Havliceku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider