Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bogat UEFA-in fond nagrada

Puni se maksimirska blagajna: Evo koliko je Dinamo zaradio prolaskom u osminu finala

Dinamo je dosad inkasirao točno sedam milijuna eura od UEFA-ine Konferencijske lige.

Dinamo - Betis (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Nogometaši zagrebačkog Dinama izbacili su favorizirani Real Betis u dvomeču s ukupnih 2:1 i tako se plasirali u osminu finala Konferencijske lige.

Modri su se morali zadovoljiti Konferencijskom ligom nakon što su ispali u šokantnoj završinici protiv AEK-a u Ligi prvaka, što je Bišćan platio glavom, a samo nekoliko dana kasnije i praška Sparta ispratila je Dinamo u UEFA-ino treće natjecanje po snazi.

Takuro Kaneko Dinamo opet vuče hrvatski nogomet, Modri drže koeficijent i guraju nas prema top 20! divider

Mnogi su vjerovali da Dinamo ima dobre šanse ići gotovo do kraja Konferencijske lige, ali blijede jesenske predstave u Europi i HNL-u potpuno su promijenile narativ. Tek oni optimistični su vjerovali da Dinamo može proći Betis, a kamoli nešto više.

I evo ga, Dinamo je prošao Betis, u nedjelju dolazi Rijeka na rasprodan Maksimir, sezona se lomi, a čelnici Dinama imaju razlog za veselje.

UEFA je široke ruke

Osim što se nešto novaca uprihodilo od prodaje ulaznica, UEFA-in fond puno je izdašniji.

Prolazak u osminu finala donio je Zagrepčanima još 600 tisuća eura, dodajmo na to 4,4 milijuna od grupne faze i dodatna dva milijuna za prolazak u play-off, cifra se penje na točno sedam milijuna eura.

Bruno Petković Dinamo sve bliži novoj grčkoj avanturi: Veća je šansa da izvuku Hajdukova krvnika nego neke druge, evo i zašto divider

Nastave li dalje svoj europski put, u maksimirsku kasu će stići još milijun eura za četvrfinale, dok polufinale vrijedi još dva, a finale tri milijuna eura.

Ždrijeb osmine finala je danas na rasporedu u 13 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider