Košarka
SPORTOVI
Košarka
Euforija u Bostonu

Celticsi stvorili strašnu momčad: Stiglo veliko pojačanje za rušenje LeBrona!

Boston je napokon doveo veliko pojačanje za napad na NBA finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi doveli su veliko pojačanje i postali ozbiljna konkurencija LeBronu Jamesu i njegovim Cavaliersima. Gordon Hayward, jedan od najtraženijih igrača NBA tržnice, objavio je na platformi Players Tribune da napušta Utah Jazz i odlazi u Celticse.

Nakon što se godinama fokusirao na skupljanje izbora na draftu, generalni menadžer kluba Danny Ainge ovim je potezom napokon ispunio želje brojnih navijača Celticsa i doveo jako pojačanje koje Celticse odmah čini kandidatima za sam vrh NBA lige.

27-godišnji Hayward prošle je sezone bilježio 21,9 koševa, 5,4 skoka i 3,5 asistencija po utakmici, a postao je i prvi igrač Jazza koji je nastupio na All Star utakmici nakon Derona Williamsa 2011. godine. Svoju momčad odveo je do 51 pobjede u sezoni i izbacivanja LA Clippersa, što je prva play-off pobjeda Jazza nakon 2010. godine.

Momčad za rušenje LeBrona i Cavsa

Hayward će se u Bostonu udružiti sa svojim sveučilišnim trenerom Bradom Stevensom, s kojim ima poseban, gotovo obiteljski odnos. Svojom svestranošću i visokim košarkaškim IQ-om trebao bi se bez problema uklopiti u sistem Celticsa. Njegovi novi suigrači oduševljeno su dočekali veliko pojačanje za napad na NBA finale.

Njegova primarna uloga bit će skinuti pritisak s leđa Isaiaha Thomasa koji je praktički sam nosio napad Celticsa u prošloj sezoni. Thomas je jedan od najpotplaćenijih igrača NBA lige, a iako je mogao ove sezone tražiti povišicu, on je zatražio od Aingea da taj novac radije uloži u pojačanja, što dovoljno govori o pobjedničkoj kulturi i mentalitetu Celticsa.

Hayward dolazi u već odličnu momčad predvođenu trenerskim genijalcem Stevensom, koja je prošle sezone, iako nema superzvijezda na rosteru, osvojila Istok s 53 pobjede. Ovoj odličnoj momčadi sada su se pridružili All-Star igrač Hayward i dva sjajna rookieja – Jayson Tatum i Ante Toni Žižić, koji su već u debiju na Ljetnoj ligi pokazali da će biti velika pojačanja.

Ovakvi Celticsi bez sumnje mogu biti protuotrov za LeBronove Cavse koji su se prošle sezone prošetali do NBA finala. Stevens je jedan od najboljih NBA trenera čiji sustav izvlači maksimum iz igrača, a s novim oružjima u arsenalu čekaju ga slatke brige uoči početka nove sezone.

Hayward će zaraditi 128 milijuna dolara za četiri godine, a osim za Boston ovo je veliko pojačanje i za Istočnu konferenciju oslabljenu odlascima nekoliko zvijezda poput Jimmyja Butlera i Paula Georgea. Navijači Utah Jazza Haywardov potez popratili su paljenjem njegovih dresova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider