Košarka
SPORTOVI
Košarka
Budućnost Bostona

Igrač kakvog su dugo čekali: Žižić debitirao za Celticse i oduševio navijače

Nakon Žižićevog debija navijači Celticsa suglasni su – radi se o igraču kakvog su dugo čekali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Toni Žižić debitirao je za Boston Celticse u utakmici Ljetne lige protiv Philadelphia 76ersa, nakon što je sa slavnim klubom potpisao trogodišnji ugovor. Mladi hrvatski centar odlično je iskoristio svojih 19 minuta: ubacio je devet poena uz pet skokova i blokadu.

Puno impresivniji od statistike jest dojam koji je ostavio na navijače Celticsa. Nakon utakmice oni su na društvenim mrežama puni hvale za 20-godišnjeg centra, koji je tip igrača kakvog su Celticsi dugo čekali.

Navijače je osvojio svojom čvrstom igrom i borbenošću pod košem, kvalitetama koje nisu baš često viđali od svojih centara posljednjih godina. ''Vidio sam više čvrstoće od Žižića u šest minuta Ljetne lige nego od Amira Johnsona u zadnje dvije godine'', piše jedan navijač Celticsa na Twitteru.

Jedini ozbiljan minus predstavlja obrambena tranzicija – Žižić je nekoliko puta zakasnio za igračima koje je trebao čuvati, ali to se može pripisati dugoj sezoni koja je iza njega, kao i činjenici da je tek stigao u SAD, što je ujedno vjerojatno i razlog zbog kojeg nije dobio više minuta.

Navijači Celticsa dugo su čekali Žižića, a kada su ga napokon dočekali, on je ispunio sva njihova očekivanja. Borac i centar koji se ne boji ''uprljati ruke'' pod košem upravo je ono što je nedostajalo Celticsima, kao i još jedan strijelac koji će rasteretiti prvu zvijezdu Isaiaha Thomasa.

Upravo iz tog razloga su trećim izborom drafta uzeli Jaysona Tatuma, odličnog napadača na poziciji krila koji je također oduševio u debiju za Celticse. Tatum je ubacio 21 koš, uključujući i onaj koji je odlučio utakmicu: šest sekundi prije kraja pogodio je šut za konačnih 89:88.

Na drugoj strani zaigrao je prvi izbor drafta i veliko pojačanje za momčad Darija Šarića Markelle Fultz. On je bio prvi strijelac 76ersa sa 17 koševa, a s nekoliko je poteza pokazao svu raskoš svog talenta i pokazao da bi mogao biti igrač za velike stvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider