Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak 3,5 milijuna dolara

Povijesni dan za sjajnog hrvatskog centra: Potpisao s jednim od najvećih klubova ikad

Ante Žižić stavio je potpis na trogodišnji 'rookie' ugovor sa Boston Celticsima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski 20-godišnji centar Ante Žižić, kojeg je Boston na prošlogodišnjem draftu izabrao kao 23. u prvom krugu, u subotu je stavio potpis na trogodišnji 'rookie' ugovor sa Celticsima vrijedan oko 3,5 milijuna dolara.

Boston je vijest o potpisu ugovora sa Žižićem i Jaysonom Tatumom, ovogodišnjim trećim izborom na draftu, objavio na svojoj službenoj stranici.

Žižić je prošlu sezonu započeo u Ciboni i do prijelaza u tursku Darušafaku u prosincu, bio najbolji igrač hrvatskog doprvaka s prosjekom od 20 koševa i 9,2 skoka u utakmicama ABA lige. U Darušafaki ga je vodio bivši trener Clevelanda David Blatt, pod čijim je vodstvom 20-godišnji centar skupio 21 nastup u turskom prvenstvu i 20 utakmica u Euroligi, u kojoj je Darušafaka poražena tek u petom dvoboju četvrtfinala protiv Real Madrida. Stasiti 211 cm visoki centar je u Euroligi imao prosjek od 9 koševa i 6,7 skokova uz 65 % šuta iz igre.

Žižić je zbog angažmana u Bostonu otkazao nastup za reprezentaciju Hrvatske na ovogodišnjem Eurobasketu i s budućim se suigračima priprema za skorašnje nastupe u NBA Ljetnoj ligi, u čemu će imati i pomoć hrvatskog trenera Darija Gjergje, koji je ove sezone po drugi put izabran za najboljeg trenera u Belgiji.

"Trebam još dosta toga naučiti, prilagoditi se na nova pravila. Naravno, želim nastaviti napredovati. Tek mi je 20 godina i vjerujem da mogu unaprijediti svaki detalj u svojoj igri. Radim svaki dan po nekoliko sati, pogotovo sada kada sam stigao u Boston, i uživam u tome", izjavio je Žižić tijekom priprema za nastup u Ljetnoj ligi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider