Košarka
SPORTOVI
Košarka
viralni sadržaj

Fotografija MVP-a ABA lige postala hit u SAD-u: Reagirale NBA zvijezde i dale mu podršku

Dobro nam poznati košarkaš postao je viralni hit ubrzo po dolasku u SAD.

Goga Bitadze (Foto: Twitter/Fletcher Mackel) (Foto: Twitter/Fletcher Mackel)

Gruzijski košarkaš Goga Bitadze bio je MVP regionalne ABA lige kao igrač podgoričke Budućnosti, nakon čega je kao jedan od najvećih europskih talenata izašao na NBA draft.

Priča broj jedan na ovogodišnjem draftu bio je Zion Williamson, čudo prirode i igrač kojeg prati pompa kakva se ne pamti od LeBrona Jamesa. Očekivano, Zion je bio prvi pick.

Kolika je bila pomama za Zionom najbolje govori fotografija na kojoj se našao Bitadze; brzo je postala viralni hit, a dobila je svoje mjesto i u najvećim američkim medijima.

Fotografiju je objavio novinar Fletcher Mackel, a nastala je tijekom druženja igrača s medijima. Zion i Goga sjedili su stol do stola; baš niti jedan reporter nije pokazao interes za Bitadzeom, dok oko Ziona nije bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane.

Fotografija se toliko proširila da su na nju reagirale i NBA zvijezde, koje sugeriraju Bitadzeu da ovo iskoristi kao motivaciju.

''Iskoristi ovo kao gorivo'', napisao je Dwyane Wade. "Trebao bi uokviriti ovu sliku, gledati svaki dan u nju i naporno raditi", komentirao je Draymond Green.

''Volio sam gledati Kevina Garnetta i tu njegovu energiju na terenu, želju da se bori, natječe i pobjeđuje'', rekao je Bitadze za GOL.hr uoči drafta. Ne sumnjamo da će mu ova situacija dodatno podići motivaciju i želju za uspjehom. Na draftu su ga 18. pickom uzeli Indiana Pacersi našeg Bojana Bogdanovića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider